REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per atostogas kažką nusipirkote ir netrukus išaiškėjo trūkumai? Rūpesčiai dėl išsinuomoto automobilio ar apgyvendinimo viešbutyje, kuriuos užsisakėte namuose? Atidėtas skrydis keliaujant namo? Tuo atveju, jeigu atostogos pakrypo kitaip nei planavote, turėtumėte žinoti, ką reikia daryti, norint pasinaudoti savo teisėmis. Dar geriau: jūs galite tai psakyti!

REKLAMA
REKLAMA

Specialiai vasaros atostogoms Europos vartotojų centrų tinklas (ECC-Net) išleido unikalią mobiliąją programą: ECC-Net: Travel mobilioji programa. Tai nepakeičiamas kelionės vadovas keliaujant Europos Sąjungoje, taip pat Islandijoje bei Norvegijoje: padeda vartotojams susidoroti su sudėtingomis situacijomis keliaujant užsienyje ir pasakyti savo teises tos šalies, kurioje esate, kalba. ECC-Net: Travel mobilioji programa suteikia teisinių žinių ir kalbos pagalbą 23 Europos Sąjungos, taip pat norvegų ir islandų kalbomis.

REKLAMA

Skirtingos temos: mažmeninė prekyba, automobilių nuoma, apgyvendinimas, medicinos paslaugos, oro ir geležinkelio transportas, taip pat kelionės autobusu ir jūra.

Naudingos informacijos skyriuje nurodyti svarbūs telefono numeriai ir kontaktai kasdieniniams skubiems atvejams.

Mobilioji programa yra nemokama ir veikia neprisijungus prie interneto, siekiant išvengti tarptinklinio ryšio spąstų. Ji skirta mobiliesiems įrenginiams, turintiems iOS, Android ir Microsoft Windows operacines sistemas ir gali būti parsisiųsta čia:

REKLAMA
REKLAMA

Google Playstore (Android)

https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.cec_zev.ECCNetTravel

Apple app store (iOS)

https://itunes.apple.com/app/ecc-net-travel/id886668562

Windows Apps+GamesStore (Windows Phone)

http://www.windowsphone.com/en-gb/store/app/ecc-net-travel/4dfcfb67-9294-40d5-9ac0-644a7e734813

ECC-Net: Travel mobilioji programa buvo paleista 2014 m. liepos 2 d. Europos Parlamente Strasbūre, dalyvaujant Europos Komisijos Vartotojų reikalų komisarui Neven Mimica ir Europos Parlamento nariui Andreas Schwab. Komisaras Mimica pasakė: “Sėkminga vieninga rinka priklauso taip pat nuo piliečių, žinančių savo kaip vartotojų teises. Mes sveikiname šitą iniciatyvą, kuri ir toliau kelia Europos vartotojų sąmoningumą ir suteikia galimybę vartotojui lengviau naudotis savo teisėmis keliaujant Europoje.” Europos Parlamento narys Schwab pabrėžė naudą Europos vartotojams: “Šiandien keliavimas Europoje tapo įprastu dalyku – ir dabar gera turėti priemonę, kuri leidžia kiekvienam Europos piliečiui susidoroti su bet kokia sudėtinga situacija, kurią jis ar ji gali patirti kelionės Europoje metu. Aš ypač džiaugiuosi, kad šita mobilioji programa prieinama 25 kalbomis ir ja gali naudotis milijonai Europos vartotojų. Šitos mobiliosios programos paleidimas yra tikras stipraus europietiško sąmoningumo pasiekimas tarp europiečių!”

ECC-Net: Travel mobilioji programa yra jungtinis 30-ties ECC-Net narių projektas. Kiekvienoje ES valstybėje narėje, taip pat Norvegijoje ir Islandijoje yra Europos vartotojų centras, teikiantis nemokamą pagalbą ir patarimus vartotojams. Centrai yra dalinai finansuojami Europos Sąjungos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų