REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekiant išvengti neleistinų gyvūnų kančių bei sudaryti galimybes taikyti modernius gyvūnų gydymo metodus, parengti ir patvirtinti teisės aktai, leidžiantys gyvūnus gydyti žmonėms skirtais vaistais.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šiol, jei Lietuvos Respublikoje nėra tam tikrai gyvūno ligai (būklei) gydyti skirto registruoto veterinarinio vaisto, veterinarijos gydytojas, prisiimdamas atsakomybę, galės gyvūnui skirti „žmonių vaistus“. Juos gyvūnų savininkai ir veterinarijos gydyklos atitinkamai pagal receptus ar paraiškas galės įsigyti šalies vaistinėse.

REKLAMA

Parengtas Vaistinių preparatų pardavimo pagal veterinarinių vaistų receptus ir paraiškas vaistinėse tvarkos aprašas, patvirtintas bendru Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus Jono Miliaus įsakymu. Išsamiai reglamentuota vaistų pardavimo pagal veterinarinių vaistų receptus ir veterinarinių vaistų paraiškas vaistinėse, šių receptų ir paraiškų saugojimo ir naikinimo tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

Tam, kad veterinarijos gydyklos, turinčios etatinį darbuotoją – veterinarijos gydytoją, bei gyvūnų savininkai narkotinius ir psichotropinius vaistus laikytų tinkamai ir jais nebūtų piktnaudžiaujama, parengtas Veterinarijos tikslams naudojamų narkotinių ir psichotropinių vaistinių preparatų skyrimo, laikymo, atsargų dydžio nustatymo bei apskaitos tvarkos aprašas. Sveikatos apsaugos ministro patvirtintas teisės aktas reglamentuoja gyvūnams gydyti reikalingų narkotinių ir psichotropinių vaistų skyrimo, veterinarinių vaistų receptų, kuriuose skiriami psichotropiniai vaistiniai preparatai, rašymo, narkotinių ir psichotropinių vaistinių preparatų laikymo ir jų atsargų kiekio nustatymo bei jų apskaitos tvarką Lietuvoje.

Sveikatos apsaugos ministerija atkreipia dėmesį, kad narkotiniai ir psichotropiniai vaistiniai preparatai, pagal paraiškas įsigyti veterinarijos tikslams, turi būti laikomi Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nustatytus reikalavimus atitinkančiose patalpose ir seife (arba metalinėje spintoje).  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų