REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tradiciškai paskutinį liepos sekmadienį Kryžių kalne rengiami atlaidai. Šį sekmadienį į juos atvažiuos ir jungtinė krikščionių motociklininkų ir policijos pareigūnų kolona.

REKLAMA
REKLAMA

Šios idėjos autorius, Lietuvos policijos kapelionas kunigas Algirdas Toliatas, pristatydamas šį renginį, sako, jog šios kelionės tikslas – keliauti šventojo popiežiaus Jono Pauliaus piligriminiu keliu, puoselėjant dvasines vertybes, atkreipiant dėmesį į kultūros keliuose ugdymą.

REKLAMA

„Prieš kurį laiką Šventasis Sostas paskelbė specialų dekalogą kiekvienam kelių eismo dalyviui, tuo pabrėždamas, kad esame kelio žmonės ne tik simboliškai, bet labai tiesiogiai. Todėl labai svarbu, kad mūsų keliai taptų bendrystės, pagarbos vienas kitam vieta, o tai įmanoma tik tuomet, jei apsispręsime keistis patys“, – teigė A. Toliatas.

Taip pat kelione į Kryžių kalną norima paminėti visus tragiškai žuvusius kelyje ir paraginti kitus bei save būti budresnius, atsargesnius, kad kuo mažiau tokių nelaimių įvyktų ateityje.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienio popietę iš įvairių Lietuvos vietovių motociklininkai susirinks Šiauliuose, prie Mergelės Marijos Nekaltojo prasidėjimo bažnyčios.

„Piligriminių kelionių motociklu mintį man įkvėpė tai, ką mačiau Vokietijoje. Teko ten dalyvauti šv. Mišiose, į kurias buvo suvažiavę apie 3 tūkst. motociklininkų. Didžiuliame lauke buvo švenčiama Eucharistija, laiminami motociklai ir tai buvo tikrai didelė šventė“, - savo idėją sujungti motociklus ir sielovadą aiškino kunigas A. Toliatas.

Kunigas prisimena, kad prieš penkerius metus, 2009-aisiais, kilo mintis įgyvendinti popiežiaus Jono Paulius II raginimą statyti tiltus tarp skirtingų tautų, suorganizuojant jungtinę motociklininkų grupę iš Lietuvos ir Lenkijos ir surengiant piligriminę kelionę popiežiaus keliu po Lietuvą nuo Aušros Vartų Vilniuje.

Paskui buvo dar kelios, kiek mažesnės piligriminės kelionės. Pavyzdžiui, pernai per Keliautojo dieną buvo keliauta iš Vilniaus į Birštoną. Susirinko 80 motociklų.

Šiemet baikerių piligriminėje kelionėje į Kryžių kalną nuo Šiaulių prisijungs ir policininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų