REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Šį karštą savaitgalį vienoje sudėtingiausių Europos trasų Lommelyje, Belgijoje, vyko Pasaulio bei Europos motociklų kroso čempionatas. Pastarajame dalyvavo du jaunieji lietuvaičiai – Arminas Jasikonis EMX250 klasėje (keturtakčiai motociklai, kurių variklių kubatūra neviršija 250 kub. cm.) ir po traumos atsigaunantis Dovydas Karka EMX125 klasėje (dvitakčiai motociklai, kurių kubatūra neviršija 125 kub. cm.). Kadangi tarptautinė motociklų federacija (FIM) griežtai reguliuoja dalyvių skaičių Europos čempionatuose, mūsų tautiečiai iki paskutinės minutės nežinojo, ar galės dalyvauti čempionate, nes šiemet dar nebuvo startavę nei viename etape (Arminas Jasikonis šiemet dalyvauja ADAC MX Masters čempionate, savo lygių niekuo nenusileidžiančiame Europos čempionatui, o Dovydas Karka tik neseniai pradėjo dalyvauti varžybose po to, kai pavasarį jam buvo lūžusi koja). Tik ketvirtadienio vakarą gavę žalią šviesą dalyvavimui lietuviai turėjo paskubomis keisti treniruočių planą ir traukti į Lommelį.

REKLAMA
REKLAMA

Smėlėta Lommelio trasa pasitiko daugiatūkstantine žiūrovų minia bei karšta oro temperatūra. Kvalifikaciniuose važiavimuose A. Jasikonis parodė tik 14-tą laiką, Dovydas Karka savo klasėje buvo 19-tas. Abu sportininkai nespindėjo džiaugsmu, nes tikslai jų yra žymiai aukštesni. Šeštadienį vyko ir pirmieji važiavimai, kur pirmas startavo Dovydas. Jaunuoliui iš Pakruojo sekėsi vidutiniškai – startavęs 20-toje vietoje D. Karka iki važiavimo pabaigos praleido į priekį 6 sportininkus ir finišo liniją kirto 26-tas iš 40-ties, taip neiškovodamas taškų (taškus gauna pirmieji 20 sportininkų). Važiavimą laimėjo švedas Alvin Ostlund, antras liko olandas Bas Vaessen, o trečias vokietis Brian Hsu.

REKLAMA

Toliau sekė Armino pirmas važiavimas, kur anykštėnas po starto buvo 12-tas ir kilo pozicijomis aukštyn. 10-tame rate Arminas jau buvo pasiekęs septintą vietą ir atrodė, kad tuoj turėtų pasiekti penketuką, visgi Arminas neišvengė klaidos, ko pasėkoje liko 9-tas. Važiavimą laimėjo ADAC MX Masters šiuo metu pirmaujantis olandas Clavin Vlaanderen, antras liko anglas Adam Sterry, trečias kitas olandas Brian Bogers.

Antrieji važiavimai lietuvių laukė jau sekmadienį, pirmas prie starto linijos ir vėl stojo Dovydas Karka. Pakruojiečiui šįkart sekėsi geriau, startavęs 20-toje vietoje Dovydas važiavimo pabaigoje aplenkė prieš jį važiavusį sportininką ir pakilo į 19-tą vietą iškovodamas 2 taškus Europos čempionate. Tai leido Dovydui užimti 25-tą vietą tarp 40-ties sportininkų. Visada geros nuotaikos Dovydas jos nestokojo ir po šių varžybų:

REKLAMA
REKLAMA

„Rezultatu esu visai patenkintas, visgi dar tik atsigaunu po traumos, tik paskutinę minutę sužinojom, kad galėsim startuoti, tai specialiai šioms varžyboms net nesiruošėm. Tokių smėlėtų trasų kaip Lommelis Lietuvoje nėra, tad buvo smagu čia lenktyniauti, kažką pavyko aplenkti, iškovojau pora taškų. Tikslas, visgi, kitais metais šioje klasėje pasirodyti rimčiau, tikėsimės, kad traumų pavyks išvengti ir galėsiu džiuginti tautiečius savo gerais pasirodymais ateityje“.

Etapo nugalėtoju tapo abu važiavimus laimėjęs Alvin Ostlund, antras liko Brian Hsu, o trečias Bas Vaessen.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrasis Armino važiavimas buvo sudėtingesnis dėl vis didesnių trasoje atsirandančių duobių, tačiau Jasikonis pirmą posūkį įveikė 14-tas ir toliau tik kilo pozicijomis aukštyn. Ilgą 30 min važiavimą Arminas baigė 9-toje vietoje už savęs išlaikydamas Europos čempioną Jorge Zaragoza. Tai Arminui leido užimti 7-tą vietą bendroje šio etapo įskaitoje, ką anykštėnas įvertino teigiamai:

„Rezultatu nesu labai jau patenkintas, žinau, kad galiu būti aukščiau ir kovoti dėl prizinių vietų, visgi šįkart nepavyko. Kažkiek įtakos turėjo ir tai, kad, galvodami, kad negalėsime startuoti Lommelyje trečiadienį turėjome ilgą ir sunkią treniruotę ruošdamiesi kitą savaitgalį vyksiančiam ADAC‘o etapui, po kurios, iš tiesų, nespėjau dar atsigauti fiziškai šioms varžyboms. Bet buvo gerai, greitis buvo geras, džiugina tai, kad jau galime kovoti smėlio trasose su belgais ir olandais, kurie tokiose smėlėtose trasose „gyvena“ nuo vaikystės. Gaila tik, kad važiavimo pabaigoje šiek tiek pritrūko jėgų pasiekti penketuką. Bet nieko, buvo geros smagios varžybos, Dodė (Dovydas Karka) irgi neblogai pasirodė kaip po traumos. Dabar toliau ruošimės ADAC‘ui (Arminas Jasikonis ADAC MX Masters čempionate po 4-ių etapų užima 3-iąją vietą)“

REKLAMA

Etapo nugalėtoju tapo olandas Brian Boggers, antras liko jo tautietis Clavin Vlaanderen, o trečias anglas Adam Sterry.

Tuo pačiu metu vykusiame Pasaulio čempionate MXGP klasėje triumfavo daugkartinis Pasaulio čempionas Antonio Cairoli, antras liko jo komandos draugas Ken de Dycker, trečias Shaun Simpson. Estas Gert Krestinov finišavo 13-toje vietoje, latvis Matiss Karro – 17-toje, kitas estas Tanel Leok – 22-oje vietoje.

MX2 klasėje dėl traumos iš kovos pasitraukus Pasaulio čempionui Jeffrey Herlings, etapą laimėjo Max Anstie, antras liko Jordi Tixier, o trečią vietą užėmė Dylan Ferrandis. Puikiai sekėsi kylančiai Latvijos motokroso žvaigždei Pauls Jonass, kuris pirmajame važiavime užėmė aukštą 5-tąją vietą, deja, antrame sekėsi ne taip gerai ir Pauls finišavo 11-tas, bendroje įskaitoje užimdamas 9-tą vietą. Pauls neseniai pasirašė penkerių metų kontraktą su gamykline Red Bull KTM komanda, kurioje turėtų pradėti važiuoti kitais metais. Kitas latvis Roberts Justs Lommelyje užėmė 14-tą vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų