REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiek trunka viena šimtoji sekundės? Viena dešimtoji sekundės? Akimirką? Deja ne – kai kuriems viena šimtoji, dešimtoji ar keletas jų trunka mėnesius treniruočių, sudegintų stabdžių trinkelių ar suvažiuotų padangų komplektų. Kaip jas sutaupyti? Kaip jas atrasti? Mokytis tai daryti iš geriausiųjų!

REKLAMA
REKLAMA

Būtent to nusprendė imtis du iš „AutoPlius FAST LAP“ dalyvių: Aleksandras Iljinas ir Gediminas Zabotkus. Jau ne pirmą sezoną sekundės dalis taupantys vaikinai atsirėmė į savo fantazijos ribas, tad su maža draugų pagalba, buvo nukreipti pas vienas iš taupiausiųjų šioje srityje – Igną Gelžinį.

REKLAMA

„Porsche Cup“, „Castrol Golf Cup“, „Renault Clio Cup“ ir daugelio kitokių varžybų dalyvis, legendinės lenktynininkų dinastijos jaunėlis, „FIA“ akademijos studentas nusprendė imtis jam mesto iššūkio ir savo, per jau penkmetį kartingų ir automobilių varžybose surinktą patirtį perduoti dviems, atrodo tikrai patyrusiems lenktynininkams.

Igno kompetencijos toli gražu nėra laužtos iš piršto – kaip ir Igno brolis Jonas, jis buvo atrinktas kaip vienas iš perspektyviausių lenktyninkų senąjame žemyne ir keliavo į penkias, savaitės trukmės praktinių ir teorinių užsiėmimų stovyklas keliose skirtingose lokacijose Europoje, tad šis jaunuolis jau yra valgęs tokios treniruočių stovyklos košės, kokios jau paruošęs „Honda Civic“ bolidus pilotuojantiems vaikinams.

REKLAMA
REKLAMA

Kas jų laukia? Iš ties nemažai darbo. Ignas sudarė mini-treniruočių stovyklas abiems vaikinams, kurių galutinis tikslas vienas – pagerinti pirmojo šių metų „AutoPlius FAST LAP“ etapo metu „Nemuno žiede“ parodytus rezultatus – šimtąja ar dešimtąja – svarbu sutaupyti šiek tiek laiko.

Aleksandrui ir Gediminui iškeltos užduotys toli gražu nėra tai, ką įsivaizduotumėte iš pirmo žvilgsnio: fizinio pasiruošimo gerinimas, ištvermės kėlimas, įvairūs sąmonės ir reakcijos lavinimo užsiėmimai, be abejo jų važiavimų analizė ir klaidų paieška – visa tai, su Igno priežiūra, Aleksandrą ir Gediminą privalo nuvesti į rekordinį, jau rugsėjo 30 dieną vyksiantį pasirodymą Kačerginės „Nemuno žiede“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar vaikinams pavyks ištaisyti savo važiavimo klaidas? Ar jų techniką atlaikys treniruočių maratoną? Ar Ignas sugebės padėti jiems rasti taip trokštamą laiką trasoje? Treniruočių stovykla jau prasidėjo ir mes pažadame sekti šių dviejų perspektyvių lenktynininkų progresą ir raportuoti jų sėkmės bei nesėkmes, kartu su Igno komentarais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų