REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 „Drift Devils“ komandos lyderis Kęstutis „Kipšas“ Kelpša nesnaudžia – sekmadienio varžybose šis pakvaišęs pilotas ir auksarankis mechanikas ruošiasi pateikti savo oponentams staigmeną.

REKLAMA
REKLAMA

Jau ne kartą „arklio galių“ trasa praminta sekmadienio „Nemuno žiedo“ konfigūracija „AutoPlius Lietuvos drifto čempionato“ pilotams atrodo pakankamai įkandama, tačiau be pusšimčio „arklių“ ten rodytis neverta.

REKLAMA

Šią grubią tiesą pripažino ir „Kipšas“ – jei prieš Rygoje vykusį etapą šis jaunuolis spėjo per savaitę visus savo automobilio agregatus perkelti į kėbulą su saugos lankais, taip užsitikrindamas galimybę dalyvauti „PRO“ lygoje, tai šį sykį jis imasi dar vienos neįmanomos misijos – per 5 dienas savo 3,2 litro „M“ serijos motorą padabinti kompresoriumi. Tai leistų šiam patrakėliui iš kuklių 280 arklio galių šoktelti iki 350-400 „kumelių“ ir taip stipriai praturtinti savo šansus adekvačiai susirungti su čempionato favoritais. Tuo pačiu stipriai išauga ir loterija ar automobilio variklis atlaikys papildomą pranašumą, tačiau čia pilotas ketina eiti „viskas arba nieko“ keliu.

REKLAMA
REKLAMA

Šis galios vienetų skaičius tikrai nestebuklingas – Timas Simniška varijuoja 650 a.g., Tadas Adomaitis valdo 701a.g., Mantas Kulvinskas turi 700a.g., Andrius Vasiliauskas – 620a.g., tačiau galios prieauglis sujungtas su „nurautu“ Kęstučio vairavimo stiliumi ir talentu važiuoti itin arti oponento gali gerokai sumaišyti visas čempionato kortas.

Tokį patį sprendimą pakelti savo šansus pergalei pasirinko ir Darius Balys, tačiau kol kas nei jis, nei Kelpša galutinio ir saugaus rezultato nėra pasiekę - tam jiems lieka vos keletas naktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panašių priemonių imtis bando ir drifto karalius Andrius Vasiliauskas – jo „FaceBook“ paskyroje paviešinta naujai pagaminto kompresoriaus skriemulio nuotrauka – toks techninis sprendimas leidžia sukelti didesnį sliegį ir taip toliau auginti dūmų kiekį iš po galinių ratų, tačiau tai gali atsisukti prieš patį Andrių – ilgamete patirtimi paremtas jo kompresoriaus komplektas yra itin patikimas – ar jis išliks toks pat prie jo prikišus nagus gali atsakyti tik laikas.

Taip išaugęs čempionato dalyvių atsidavimas stulbina ne tik fanus, bet ir organizatorius – blausiai prasidėjusi serija dabar pradeda priminti pasaulio futbolo taurės varžybas, kur niekas nenori likti „brazilais“ ir daro viską, kad patekti į „vokiečių“ pusę.

Veiksmas Kačerginėje prasideda 11 valandą, bilietus galima įsigyti renginio vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų