REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sociopatija – psichikos sutrikimas, kai dėl empatijos trūkumo asmuo linksta ignoruoti ir pažeidinėti visuomenėje susiformavusias normas ir taisykles.

Sociopatija – psichikos sutrikimas, kai dėl empatijos trūkumo asmuo linksta ignoruoti ir pažeidinėti visuomenėje susiformavusias normas ir taisykles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sociopatų elgesys dažnai siejamas su nusikalstama veikla. Visgi, šiame sąraše pateikti asmenys pasižymi išskirtiniais savo nevaldomo ir destruktyvaus elgesio bruožais – „Listverse.com“ sudarytame žiauriausių sociopatų sąraše išvysite žmones, kurie dėl sadistiškų ir iškrypėliškų veiksmų savo laiku buvo tapę didžiausia grėsme visuomenei. Pristatome jums pirmąją dešimties žiauriausių sociopatų sąrašo dalį.

REKLAMA

10. Tedas Bundy

Bundy visuomenei buvo gerai žinomas kaip vienas iš pavojingiausių mūsų laikų nusikaltėlių. Šis niekšas prievartaudavo atsitiktinai sutiktas moteris, jas žiauriai mušdavo, vėliau savo aukas pasmaugdavo. Bet šio iškrypėlio nusikaltimai tuo nesibaigdavo, mat vėliau jis sugrįždavo pas savo aukas ir toliau prievartaudavo jų lavonus. Iškrypėliškus veiksmus nusikaltėlis baigdavo tik tuomet, kai jo niekinami kūnai pradėdavo pūti.

REKLAMA
REKLAMA

Iškrypėliškas nekrofilines fantazijas vyriškiui ne visada pavykdavo įgyvendinti. Bet tai jo nuo nusikaltimų nesulaikydavo – Bundy dažnai tykodavo savo aukų merginų bendrabučiuose, o įsiveržęs į juos brutaliai žalodavo ir kankindavo bejėges merginas. Dažniausiai tokie kankinimai baigdavosi tragiškai, o iškrypėlis nieko nelaukęs toliau tęsdavo savo aukų paieškas. Nusikaltėlis visiškai nekontroliavo savo veiksmų – merginas žalodavo su bet kokiais po ranka pasitaikiusiais daiktais, vienas aukas sumušdavo ir palikdavo agonijoje, kitas pirmiausia išprievartaudavo, o vėliau žiauriai užmušdavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš viso Bundy taikiniais tapo 30 merginų. Teismo proceso metu nusikaltėlis neišreiškė visiškai jokio gailesčio, bet krimtosi dėl to, jog buvo sulaikytas. Dažnai keisdamas parodymus ir meluodamas, Bundy kelis kartus visgi buvo prisipažinęs įvykdęs nusikaltimus. Vėliau jis atmesdavo kaltinimus ir iš naujo įžūliai neigdavo savo kaltę. Panašu, kad Bundy paprasčiausiai mėgavosi savo nusikaltimais – juos darė, mėgindamas patenkinti savo iškrypėliškas ir sveiku protu nesuvokiamas fantazijas. 1989 metais vyriškiui buvo įvykdyta mirties bausmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų