REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Antradienį prie pietų stalo Prezidentė Dalia Grybauskaitė su Vyriausybės nariais aptarė svarbiausius naujo politinio sezono darbus.

 

Darbinių pietų metu buvo planuojama paliesti gynybinio ir energetinio saugumo stiprinimo, euro įvedimo, socialinės atskirties mažinimo bei kitus klausimus.

Po pietų prezidentė ir premjeras trumpai pristatė aptartas problemas ir jų sprendimo galimybes naujame politiniame sezone. Anot jos, dėl įvairių priežasčių laukia sunkus politinis sezonas, tačiau visuomet bus šalia ir padės Vyriausybei.

„Aptarėme, kokie iššūkiai laukia Lietuvos ir Vyriausybės. Šis laikotarpis yra ypatingas ir skiriasi nuo praėjusių tuo, kad situacija Europoje ir aplink Lietuvą yra visiškai kitokia. Tai reiškia iššūkius, kuriuos Lietuva turės atremti, o taip pat tai reiškia, kad tam turės būti sutelktos visos pajėgos“, - sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentė paminėjo aštuonias pagrindines sritis, kuriose laukia daugiausia darbų ir kurioms turi būti skirtas ypatingas dėmesys. Pirmu numeriu D. Grybauskaitė paminėjo šalies gynybos stiprinimą – krašto apsaugos finansavimo didinimą, kariuomenės prioritetų peržvelgimą, pajėgumo auginimą bei pasirengimą informacinių atakų atrėmimui.

REKLAMA
REKLAMA

Antras svarbus darbas Vyriausybės laukia siekiant užtikrinti Lietuvos energetinį savarankiškumą. Pasak prezidentės, šalis pirmą kartą per 25-erius metus pasiekė tokį energetinio savarankiškumo lygį, todėl reikia laiku priimti tinkamus sprendimus, kad pradėtas darbas būtų tinkamai užbaigtas.

REKLAMA

Trečias darbas – kitų metų biudžetas, kuris pirmą kartą bus išreikštas eurais. Kaip svarbiausius aspektus sudarant biudžetą prezidentė paminėjo atsakingos fiskalinės politikos vykdymą ir ekonominių Rusijos sankcijų Europai tinkamas įvertinimą.

Ketvirta užduotimi Vyriausybei prezidentė įvardijo sklandaus ir skaidraus perėjimo prie naujos valiutos euro užtikrinimą ir išvengti nepagrįsto kainų kilimo.

Penktu numeriu įvardintas socialinės atskirties šalyje mažinimas, kuris pasak D. Grybauskaitės, turi išlikti visų Vyriausybių prioritetu. Kalbėdama apie šią problemą, prezidentė pabrėžė, kad net ir esant sunkiai ekonominei padėčiai turi būti įgyvendintas jau patvirtintas pensijų kompensavimas bei vaistų ir gydymo kompensavimas mažiausias pajamas gaunantiems gyventojams.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštoje darbų grupėje prezidentė nurodė sumažinti Rusijos embargo poveikį šalies verslui, ekonomikai ir darbo rinkai. D. Grybauskaitė pabrėžė, kad pagalba bus teikiama tik skaidriam ir sąžiningam verslui, ieškančiam stabilių rinkų, o norintys nepamatuotai rizikuoti nebus remiami. Taip pat bus siekiama kompensacijų dėl Rusijos sankcijų nukentėjusiam verslui iš ES struktūrinių fondų.

Septintu, paskutiniu numeriu, prezidentė įvardino regionų plėtros programos įgyvendinimą perspektyvių regionų plėtros finansavimą.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų