REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išsiaiškino, ką ir kaip stimuliuoti geriausia

Kanados mokslininkai atliko eksperimentą, kuriame dalyvavo 30 sveikų 18-35 metų amžiaus moterų. Jo metu išsiaiškintos jautriausios dailiosios lyties atstovių kūno vietos ir tinkamiausia jų stimuliacija.

REKLAMA
REKLAMA

Eksperimento metu mokslininkai moterų paprašė nusirengti ir atsigulti ant stalo. Po to joms buvo uždėti akiniai, idant nematytų, kas vyksta.

REKLAMA

Kad būtų išsiaiškintos jautriausios moterų kūno vietos ir joms tinkama stimuliacija, moterys buvo liečiamos įvairiais būdais – lengvi prisilietimai, spaudimas, vibracija.

Mokslininkai 1,5 sekundės stimuliavo klitorį, mažąsias lytines lūpas, makštį, gaktą, krūtis, kaklą, pilvą, palaukdavo 5 sekundes ir tada prašė moterų nusakyti jų pojūčius.

Eksperimento rezultatai parodė, kad jautrumo lygis varijuoja priklausomai nuo prisilietimų. Pavyzdžiui, švelniems prisilietimas jautrus pasirodė kaklas, vaginos kraštas arčiau analinės angos. Spaudžiant spenelius ir klitorį seksualinį susijaudinimas ypač sustiprėdavo, tačiau tokio efekto nebuvo tokiu būdu veikiant krūtis ir pilvą. Klitoris ir speneliai jautriausiai reagavo į vibraciją.

Interviu žurnale „Sexual Medicine“ mokslininkai teigė, kad tai buvo pirmas tokio pobūdžio eksperimentas. Jie priėjo prie išvados, kad nei krūtinės apimtis, kūno masės indeksas, nei hormoninė kontracepcija ar menstruacijų ciklas neturėjo jokios įtakos eksperimento rezultatams. O štai susilaikymas nuo sekso, plastinė chirurgija ar auskarai intymiose vietose keitė moterų jautrumą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų