REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukščiausios klasės šoninio slydimo varžybos „Drift Allstars“ įvyks jau rytoj, o jų lyderiai pradėjo keliones į Lietuvą. Šeštadienį geriausių Europos šoninio slydimo sportininkų pačiame Kauno centre laukia treniruotės bei kvalifikacinis etapas, o sekmadienį – poriniai važiavimai, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune paaiškės ne tik vienų varžybų nugalėtojas, bet ir „Drift Allstars“ 2014 metų čempionas. Etapas Lietuvoje – paskutinis „Drift Allstars“ kalendoriuje po varžybų Anglijoje, Čekijoje, Švedijoje, Estijoje ir Latvijoje.

REKLAMA

Varžybų Lietuvoje vieta taip pat neeilinė. Ironiška, kad šalyje praktiškai nėra tokiems renginiams pritaikytų lenktynių trasų, tad organizatoriams tenka pasitelkti išradingumą ir ieškoti tinkamos trasos miestų gatvėse. Kaunas jau antrus metus iš eilės draugiškai priima Europos „drifterių“ grietinėlę – dviems dienoms eismui bus uždarytas Karaliaus Mindaugo prospektas ir Kaunakiemio bei M.K.Čiurlionio gatvės.

„Šiemet renginys bus dar geresnis nei pernai. Vien finalo vardas mus įpareigoja padaryti geriausia, ką galime – geriausius Europos „drifterius“ atėjusiems pamatyti žiūrovams bus patogu“, - pasakojo „Drift Allstars“ renginio organizatorius Antanas Kyguolis.

REKLAMA
REKLAMA

Europos „Top 10“

Lietuvoje pasirodys geriausi Europos „drifteriai“ – į renginį Kaune užsiregistravo devyni iš dešimties „Drift Allstars“ geriausiųjų dešimtuko. Trūksta tik ukrainiečio Dmitrijaus Iliuko, kuris po penkių etapų žengia dešimtas.

Varžybų favoritu ne veltui yra vadinamas Jamesas Deane‘as. 21 metų airis yra šio sezono lyderis ir jau žino, ką reiškia būti „Drift Allstars“ čempionu – šį titulą jis yra iškovojęs 2011-ais metais. Būdamas dvidešimtmetis, J.Deane‘as jau buvo iškovojęs 5 čempiono titulus ir lipęs ant podiumo 28-iose profesionaliose varžybose. Visa tai jis pasiekė turėdamas vos 4 metų patirtį šoniniame slydime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jauniausias varžybų dalyvis – Jackas Shanahanas, kuriam vos 14 metų. Airis pradėjo dalyvauti šoninio slydimo varžybose būdamas vos 12 metų, o būdamas 13-os jau pasirodė Airijos čempionate. 2013-aisiais jis jau dalyvavo „Drift Allstars“ čempionate bei tą sezoną baigė septintoje vietoje. Dabar jis – ketvirtas.

Jeigu ant podiumo nepavyks užlipti šiemet, tai kitąmet jau tikrai jį ten pamatysime. Kita vertus, J.Shanahanas dar neprarado vilčių šiemet užimti ir pirmąją vietą, nors „Drift Allstars“ bendroje įskaitoje yra penktas.

REKLAMA

Dauguma Europos šoninio slydimo dešimtuko vairuotojų ištikimi „Nissan“ automobiliams. Vokiškus BMW renkasi tik mūsų kaimynai – latvis Janis Eglite, nugalėjęs Kauno „Drift Allstars“ etape Kaune pernai, bei estas Haroldas Valdma vairuoja trečios serijos BMW (E46).

Trylika lietuvių

Europos šoninio slydimo čempionato finalas Lietuvoje nėra kiekvienais metais pasitaikantis įvykis. Lietuviai „drifteriai“ renginį ketina išnaudoti su kaupu – dalyvių paraiškas pateikė net 13 sportininkų. Palyginimui, į „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ kovas susirenka apie 16-20 „drifterių“.

REKLAMA

Ervinas Arnaszusas, šiuo metu gyvenantis Švedijoje ir priklausantis „Team Pony Drift“ komandai, bus vienas įdomiausių lietuviškai kalbančių dalyvių. Jo „Ford Mustang“ – ne tik vienintelis tokios markės automobilis „Drift Allstars“ varžybose, bet ir vienas galingiausių „Mustang“ modelių pasaulyje. Jo 4,7 l darbinio tūrio variklis su turbina išvysto apie 1100 AG. Tai taip pat bus vienas galingiausių automobilių visame „Drift Allstars“ dalyvių parke.

Kiti lietuviai daugiau patirties turi vietinėse šoninio slydimo varžybose. „Drift Allstars“ etape Kaune dalyvaus penki Lietuvos „Drifto Karaliai“: Timas Simniška (2008 m.), Kęstutis Petronis (2009), Evaldas Kovalenka (2010), Andrius Čibirka (2011) bei Andrius Vasiliauskas (2012 ir 2013). Trasoje bus galima išvysti ir dabartinį „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ lyderį Mantą Kulvinską.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų