REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujojoje Zelandijoje ir Australijoje vyko trečiasis prestižinio „Sanzar“ regbio čempionato (The Rugby Championship) turas, kuriame ir vėl netrūko įspūdingų momentų, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Antrąją pergalę iškovojo ir į pirmąją vietą pakilo Naujosios Zelandijos regbininkai, kurie savo aikštelėje 28:9 (13:6) nugalėjo Argentinos komandą.

REKLAMA

Čempionės titulą Naujosios Zelandijos ekipą į pergalę vedė Julianas Savea, pelnęs du žeminimus. Pirmajame kėlinyje gražią ataką kamuolio prispaudimo įskaitinėje zonoje baigė "All Blacks" narys Liamas Messamas. Argentiniečiai gana atkakliai priešinosi savo varžovams, nors į Naująją Zelandiją jie atvyko po dviejų skaudžių pralaimėjimų Pietų Afrikai. Vis dėlto, tik baudos smūgiais taškus rinkusi Argentina turnyro favoritams įkąsti nesugebėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Šiose rungtynėse įvyko ir vienas gana smagus incidentas. Mačo metu į aikštę išbėgo apsinuoginusi mergina. Septyni apsaugos darbuotojai ją sugavo tik viduryje stadiono, o sirgaliai emocingai džiaugėsi papildomu reginiu.

Rungtynių apžvalga: 

Nuogos sirgalės įsiveržimas į aikštę:

Haka šokis prieš rungtynes:

Kitose rungtynėse Australijos regbininkai savo aikštelėje po dramatiškos kovos 24:23 (11:14) nugalėjo lyderės poziciją praradusią Pietų Afrikos rinktinę.

Pietų afrikiečiai buvo labai netoli svarbios pergalės. Pirmajame kėlinyje jie pirmavo 14:8, o likus žaisti iki rungtynių pabaigos 15 minučių Pietų Afrikos persvara siekė 9 taškus (23:14). Tačiau kovingieji australai nepasidavė ir "uždirbo" baudos smūgį, po kurio sušvelnino atsilikimą (23:17). Likus žaisti vos 3 minutes Robas Horne'as puikiu prasiveržimu pelnė žeminimą, o realizacijos smūgį tiksliai atlikęs Bernardas Foley išplėšė australams fantastišką pergalę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo pirmoji Australijos rinktinės pergalė šių metų turnyre ir pirmoji pergalė prieš Pietų Afrika per paskutinius keturis tarpusavio susitikimus.

Rungtynių apžvalga:

Nuo 1996 metų organizuojamame turnyre ilgą laiką dalyvavo trys šalys - Naujoji Zelandija, Pietų Afrika ir Australija („Trys Nacijos“). 2012 metais prie jų prisijungė ir Argentina. Tai tarsi alternatyva „Šešių nacijų“ turnyrui, kuriame žaidžia stipriausios Senojo žemyno komandos.

Ketvirtasis turas bus žaidžiamas jau šį savaitgalį. Lyderių akistatoje Naujoji Zelandija namuose priims Pietų Afrikos rinktinę, o Australijoje šeimininkai išmėgins jėgas su argentiniečiais.

Turnyro lentelė:

1. Naujoji Zelandija 12 tšk.

2. Pietų Afrika 9

3. Australija 6

4. Argentina 2

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų