REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vaikų reabilitacijai kasmet nepanaudojama apie 2-3 mln. litų. „Tai tikra tiesa. Dar būdama vaiko teisių apsaugos kontroliere, organizavau didelį tyrimą dėl vaikų reabilitacijos – buvo atlikta daug darbų ir 2008 metais Sveikatos apsaugos ministerija patvirtino vaikų reabilitacijos programą,. Tačiau problema, kad nepanaudojama tiek daug nėšų, išliko. Nepriklausomai nuo to, kad vaikų reabilitacijai kasmet skiriama kone milijonu litų daugiau. Štai ir šiemet tam skirta 27 mln. litų“, - „Laisvosios bangos“ radijuje kalbėjo Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

„Didelė problema, kad pinigai reabilitacijai įstaigoms skiriami sumine išraiška. Suaugusiųjų reabilitacijai yra aiškios kvotos, tad yra aišku, kiek žmonių kokioje poliklinikoje gali pasinaudoti reabilitacija. O kvotų vaikams nėra. Yra aiškiai pasakyta, kad jei vaikui reikia, tai reabilitacija turi būti skiriama be jokių apribojimų.

REKLAMA

Tad dėl gydytojų nežinojimo ar nenoro žinoti, dėl poliklinikų ar ligoninių vadovų atsainaus ar net kartais neteisingo požiūrio, tie pinigai nuteka suaugusiems, nes jiems visada trūksta lėšų. Mat yra daugiau norinčių pasinaudoti paslaugomis, nei galimybės leidžia. Tada susiklosto taip, kad vaikams lėšų nereikėjo, nes gydytojai neskyrė, o tėvai neprašė, todėl likę pinigai atiduodami suaugusiems“, - situaciją pasakojo ministrė.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar šiai situacijai keisti yra sudaryta darbo grupė. Aš manau, kad mes tikrai darysime pakeitimus. Kitas dalykas – darbas su gydymo įstaigomis. Nes ne tik reabilitacijoje, o ir kitose srityse šeimos gydytojai stokoja žinių apie tai, kokia įvesta nauja tvarka, kokie pakeitimai, kuo vadovautis darbe. Todėl kartu su Valstybine ligonių kasa reikia pareikalauti, kad būtų vykdoma, kas šiandien yra reglamentuota. Tikimės kitais metais tą sugriežtintą tvarką jau taikyti, o informaciją gydymo įstaigoms pateiksime anksčiau“, - tikino R. Šalaševičiūtė.

Laisvoji banga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų