REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galime tikėtis, kad netolimoje ateityje didžioji dalis mūsų veiksmų ir informacijos persikels į debesį – tereikia įveikti pasitikėjimo barjerą, mano „Microsoft Lietuva“ partnerių dienoje viešėjęs nepriklausomas technologijų ir debesų kompiuterijos evangelistas iš JAV Davidas Chappellas. Kasmetinėje partnerių dienoje buvo išrinktos sėkmingiausios šalies IT bendrovės – didžioji jų dauguma dirba su debesų kompiuterijos sprendimais, sakoma „Microsoft Lietuva“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Debesų kompiuterija sparčiai tampa naująja norma. Jau dabar beveik visi startuoliai, kaip ir vis didesnis skaičius progresyvių organizacijų, veikia tik debesyje. Debesijos plitimas į daugelį mūsų kasdienio gyvenimo sričių šiek tiek užtruks, tačiau galime tikėtis, kad netolimoje ateityje didžioji dalis mūsų veiksmų ir duomenų persikels būtent į debesis“, – sako D. Chappellas, technologijų klausimais konsultavęs tokias organizacijas, kaip „Microsoft“, HP, IBM ar Stanfordo universitetas.

REKLAMA

Tyrimų bendrovė „Gartner“ skaičiuoja, kad iki 2017 metų pasaulyje paklausos debesų kompiuterijos sprendimams skaitinė vertė pasieks 108 mlrd. JAV dolerių (apie 290 mlrd. litų), o hibridinius debesų kompiuterijos sprendimus naudos beveik 50% didžiųjų verslo organizacijų.

„Šiandien pagrindinis barjeras sparčiai debesų kompiuterijos plėtrai – pasitikėjimas, kuriam susiformuoti reikia laiko. Tačiau didieji šių paslaugų tiekėjai visada pasiūlys žymiai aukštesnį saugumo lygį nei nuosavi bendrovių duomenų centrai – rinka jau pradeda tai suprasti ir įvertinti“, – teigia D. Chappellas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pastebi Kristijonas Kaikaris, „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius, šį progresą spartina ir platus partnerių tinklas, kuris deda visas pastangas, kad įmonės ir jų darbuotojai galėtų dirbti produktyviau ir lanksčiau.

„Šiemet pagrindiniu „Microsoft“ tikslu tapo mobilumas ir debesų kompiuterija. Įgyvendinant šią strategiją itin didelį vaidmenį atlieka ir mūsų partneriai, kurie jau 35 metus yra viena iš kertinių mūsų verslo dalių ir tokia išliks ateityje. Jau dabar tyrimai rodo, kad partneriai, dirbantys su debesų kompiuterija, užsitikrina stabilesnį, lengviau nuspėjamą ir didesnį pajamų srautą“, – teigia K. Kaikaris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išrinko metų partnerius

Kaip ir kiekvienais metais, partnerių dienos metu buvo paskelbti sėkmingiausiai veikiantys „Microsoft“ partneriai Lietuvoje. Šiemet „Metų debesų kompiuterijos sprendimų partnerio“ vardas atiteko „Teo LT“. Metų distributoriumi tapo bendrovė „ALSO Lietuva“. Ši bendrovė pasižymėjo daugiausiai aptarnautų unikalių klientų, pavyzdiniu verslo planavimu ir nustatytų tikslų pasiekimu. „Metų OEM (angl. Original Manufacturer Equipment) partneriu“ buvo išrinkta bendrovė „Skaitmeninis pasaulis“, kuri parodė didžiausią pardavimų augimą. „Metų licencijavimo partnerio“ vardas šiemet atiteko bendrovei „Blue Bridge“, o „Metų „Microsoft Dynamics“ partneriu“ tapo „New Vision Baltija“.

REKLAMA

„Microsoft“ sprendimų kategorijoje nominacijas išsidalino: ATEA („Metų infrastruktūrinių sprendimų partneris“), „Alna Intelligence“ („Metų darbo su „Office“ sistema sprendimų partneris“), „Blue Bridge Code“ („Metų taikomųjų sprendimų partneris“) bei – „1ClickFactory“ („Metų programinės įrangos gamintojas“).

Inovatyviausia nauja įmone, dalyvaujančia „BizSpark“ programoje, tapo „Worapay“. Ši programa skatina naujų įmonių kūrimąsi ir jų tolesnę plėtrą. Programoje dalyvaujantys startuoliai naudojasi naujausiomis technologijomis, gauna technines ir verslo konsultacijas bei papildomą matomumą rinkoje.

Šiuo metu „Microsoft“ partnerio vardą Lietuvoje turi 508 IT bendrovių, o jų skaičius kasmet didėja 3-5 procentais. Tai yra didžiausia informacinių technologijų specialistų bendruomenė Lietuvoje, susijusi su vienos bendrovės kuriamais produktai ir sprendimais, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų