REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Tęsiantis protesto akcijoms dėl Žaliojo tilto sovietinių skulptūrų Vilniuje, Valstybinė kultūros paveldo komisija diskusiją dėl jų likimo atidėjo iki pavasario.

 Tęsiantis protesto akcijoms dėl Žaliojo tilto sovietinių skulptūrų Vilniuje, Valstybinė kultūros paveldo komisija diskusiją dėl jų likimo atidėjo iki pavasario.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak komisijos pirmininkės Gražinos Drėmaitės, tarptautinę konferenciją, kurioje būtų diskutuojama dėl sovietinio paveldo, ketinama surengti kovo arba balandžio mėnesį.

REKLAMA

„Konferencijos taryba nutarė, kad geriau daryti tarptautinę konferenciją, nes yra patirtis kitose šalyse, ir nukėlėme ją į pavasarį. Norime, kad būtų specialistų iš Vokietijos, Italijos, Lenkijos. Iki tol dirbs vietiniai menotyrininkai“, - BNS trečiadienį sakė Valstybinės kultūros paveldo komisijos pirmininkė Gražina Drėmaitė.

„Paveldas tai nėra politika, nėra taip, kad priimsime politinį sprendimą ir viskas - čia taip nedaroma, reikia viską daryti civilizuotai“, - sakė G.Drėmaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį prie Žaliojo tilto grupelė Sausio 13-osios gynėjų surengė piketą, kuriuo reikalauja išbraukti sovietines skulptūras iš Kultūros vertybių registro.

Piketo dalyviai ant tilto demonstravo sovietmečių vykdytų masinių partizanų bei intelektualų žudynių nuotraukas.

Vienas piketo iniciatorių, Sausio 13-osios brolijos pirmininkas Kasparas Genzbigelis BNS sakė, jog šios tariamam „Lietuvos išvadavimui“ pastatytos skulptūros iš tiesų slepia sovietinius nusikaltimus.

„Mes tikimės ir laukiame iš valstybės institucijų, kad jos nebeįtrauktų į saugomų objektų sąrašą okupantų propagandines skulptūras. Šiandien, agresijos prieš Ukrainą atveju, šitas įrankis dirba žalodamas vaikus, skleisdamas melą, neigdamas genocidą prieš Lietuvą“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Protestuotojai žada čia rinktis kasdien nuo 12 iki 16 valandos, iki spalio 12 dienos. Savivaldybė BNS patvirtino, jog apie protesto akciją buvo informuota.

Šiuo metu internete renkami parašai prie peticijos, kuria reikalaujama skulptūras išbraukti iš Kultūros vertybių registro bei jas nuimti. Peticiją jau pasirašė per 3000 žmonių.

Keturios skulptūrų grupės, vaizduojančios karius, darbininkus, valstiečius ir studentus ant Žaliojo tilto pastatytos 1952 metais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų