REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Suomijos sostinėje Helsinkyje vyko Šiaurės Europos šalių sportinių šokių čempionatas, kuriame puikiai pasirodė Lietuvos šokėjai. Suaugusiųjų standartinių šokių grupėje Vilius Jakas ir Gabrielė Siriūnaitė (Gargždų „Rolina“ – Kauno „Sūkurys“) laimėjo aukso, o Dominykas Granskas ir Kotryna Petrošiūtė (Vilniaus „Dileksa“) - sidabro medalius.

REKLAMA
REKLAMA

Trečioji vieta atiteko Estijos šokėjams Andres Liiv ir Kristinai Vahai. Varžybose dalyvavo 23 poros, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA

Šio čempionato suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupėje Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė (Vilniaus „Ratuto“) užėmė 5-ąją vietą. Grupės nugalėtojais tapo Marts Smolko ir Viktorija Puhovika iš Latvijos, antroji vieta atiteko Jurijui Kaganui ir Anastasijai Selivanovai iš Estijos, o trčiąją vietą užėmė vokiečiai Janas Dvoracekas ir Malika Dzumaeva. Grupėje varžėsi 39 poros.

Dar viena Šiaurės Europos šalių čempionato finalininkų pora iš Lietuvos Daniilas Piazenko ir Fausta Timinskaitė (Klaipėdos „Žuvėdra“) jaunių II-oje Lotynų Amerikos šokių grupėje užėmė 5-ąją vietą. Šios grupės čempionais tapo Leonards Petkevičs ir Polina Tsepilova iš Latvijos, antrąją vietą užėmė Danielius Schmuckas ir Veronika Obholz iš Vokietijos, o bronzos medalius laimėjo latviai Davis Rauza ir Melissa Besonova. Varžybose dalyvavo 28 poros.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaurės Europos šalių čempionate galėjo dalyvauti šokėjų poros tik iš šio regiono šalių –Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Norvegijos, Danijos, Islandijos ir Vokietijos.

Šeštadienį, pasibaigus Šiaurės Europos šalių čempionatui, Helsinkyje vyko tarptautinės sportinių šokių varžybos, kuriose suaugusiųjų standartinių šokių grupėje dar kartą triumfavo V.Jakas ir G.Siriūnaitė. Šios grupės sidabro medaliai atiteko suomiams Jaak Vainomaa ir Tainai Savikurki, o trečiąją vietą laimėjo Vasilijus Kirinas ir Ekaterina Prozorova iš Austrijos. Varžybose dalyvavo 61 pora.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų