REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkritį Lietuvos kino teatrus pasieksiantis režisieriaus Ričardo Marcinkaus filmas „Pakeliui“ žiūrovams bus pristatytas dvejopai. Pirmą kartą lietuviško kino istorijoje publika turės galimybę išvysti dvi juostos versijas, vieną skirtą šeimai, o kitą – asmenims nuo 16 metų.

Lapkritį Lietuvos kino teatrus pasieksiantis režisieriaus Ričardo Marcinkaus filmas „Pakeliui“ žiūrovams bus pristatytas dvejopai. Pirmą kartą lietuviško kino istorijoje publika turės galimybę išvysti dvi juostos versijas, vieną skirtą šeimai, o kitą – asmenims nuo 16 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nors pagrindinį Panko personažą persekioja skandalinga ir padūkusi aštrių pojūčių ieškotojo praeitis, filmas „Pakeliui“ – ne tik apie jį. Jo centre ir aštuonerių mergaitė, tad ši juosta skirta gerokai platesnei auditorijai. Pasakojimas kupinas vaikiškų ieškojimų, tyrumo ir paprastų, nesumeluotų jausmų. Galima išvysti dviejų pasaulių – suaugusiųjų ir vaikiškojo susidūrimą, tikrą draugystę ir bandymus suprasti vienas kitą“, – pasakojo filmo režisierius R.Marcinkus.

REKLAMA

Į „Pakeliui“ versiją, skirtą žiūrovams nuo 13 metų, vaikai nuo 7-erių galės keliauti lydimi tėvų. Esu visiškai įsitikinęs, kad šeimos išvyka į kiną ne tik sutvirtins tėvų ir vaikų tarpusavio supratimą, bet ir taps puikia pramoga. „N-16“ versija leis pažvelgti į pramogų pasaulio užkulisius bei labiau atskleis tikrąjį Panko personažą, – kalbėjo juostos prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Su prierašu N-16 – daugiau nuogos tiesos

Pasak filmo kūrėjų, „Pakeliui“ variantas, skirtas šeimai, buvo šiek tiek patrumpintas. „Didžioji dalis pašalintos medžiagos – tai detalus ir atviras Panko personažo pristatymas, kuriame galima išvysti puolusį muzikantą Panką, kurį įkūnijo Mantas Jankavičius, iki jam susipažįstant su kita pagrindine filmo aktore – Gerda. Manau, galime drąsiai sakyti, kad parodoma nuoga tiesa, su kokiais išbandymais tenka susidurti pramogų pasaulyje besisukantiems ir žinomiems žmonėms. Panko vaizdavimas „Pakeliui“ pradžioje labai realistiškas, nes taip kaip jam, toje pramogų verslo pusėje, kurios nemato eiliniai žmonės, garsenybėms nutinka dažnai“, – tikino Ž.Naujokas. Prodiuserio teigimu, buvo nutarta išsaugoti „aštresnę“ versiją tyčia, mat ji artimiausia originaliam sumanymui. „Norėjome parodyti muzikantų gyvenimą ne tik gražų, pilną garso ir šviesų. Kai kurios scenos gali šokiruoti, tačiau nenorėjome jų išmesti nepasidalinę su publika“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Ž.Naujokui pritarė ir M.Jankavičius. „Filmavimų metu nesusimąsčiau, ką apie mano personažą po metų pasakys filmą vertinanti cenzo komisija. Kūriau personažą tikrą, tokį, kokį jį įsivaizdavau ir atidaviau visas savo jėgas. Nesmagu, jei po to, kai įdėjome tiek širdies į šias scenas, dėl tam tikrų teisinių aspektų tektų dalies filmo atsisakyti“, – svarstė Mantas.

Galiausiai Ž.Naujokas, M.Jankavičius ir R.Marcinkus nutarė ieškoti netradicinio sprendimo iš šios aklavietės. „Nutarėme, kad būtų neteisinga žiūrovui neparodyti to, kam mes patys suteikėme reikšmės. Tiek aktoriams, tiek režisieriui šios scenos pareikalavo daug jėgų ir laiko, jos puikiai ir nuoširdžiai atliktos. Tiesiog iškirpti jas vien dėl amžiaus cenzo reikalavimų mums nekilo ranka. Kita vertus, ši nuoširdi juosta yra skirta labai plačiai auditorijai – ji sujaudins tiek vaikus, tiek vyresnius žiūrovus. Pasitarę su kino teatrų atstovais nutarėme, kad geriausias sprendimas – išleisti dvi filmo versijas“, – aiškino „Pakeliui“ prodiuseris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atradimų kupina „Pakeliui“ herojų kelionė nepašykštės įtampos, ieškojimų, draugystės ir meilės. Žiūrovai filme išvys buvusio žinomo rokerio Panko nuopolį, jo susitikimą su netikėtai atsiradusia dukra bei troškimą atsispirti nuo dugno ir būti tokiu tėčiu, kokiu mergaitė galėtų didžiuotis.

Lapkričio 21 dieną Lietuvos kino teatrus pasieksiančio filmo „Pakeliui“ anonsas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų