REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Kauno mariose paaiškėjo svarbiausių ir visus metus trukusių “ASUS RS-280 taurės“ 2014 metų nugalėtojai. Jais tapo kapitono Raimondo Šiugždinio vadovaujama jachtos „Arabela AG Baltic“ įgula, kurią sudaro: Klaudio Kliučinskas, Rimantas Vilkas, Regimantas Buožius, Linas Karalius ir Vilius Šiugždinis.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinėse Lietuvos kreiserinių RS-280 jachtų klasės varžybose iš 13 etapų „Arabela AG Baltic“ šventė net septynias pergales ir prieš lemiamas varžybas turėjo susikrovę nemenką pranašumą kurį įtvirtino paskutiniame etape – “Medal race” varžybose.

REKLAMA

Pagrindiniai konkurentai dar galėję paveržti taurę iš „Arabela-AG Baltic“ įgulos buvo kapitono Sauliaus Pajarsko vadovaujama “Raganosis Eltel” komanda. Tačiau šiai ekipai ne tik reikėjo laimėti “Medal race” varžybas, kuriose siekiant didesnės intrigos taškai dvigubinami, tačiau ir tikėtis varžovų klaidų, jog jų baudos taškų kiekis padidėtų 4 taškais.

Nors savaitgalį ryte spaudė šaltukas ir buriuotojams teko išsitraukti šiltas kepures bei pirštines, pagrindinio faktoriaus vėjo netrūko - pūtė iki 6-7 m/s. Pirmajame “Medal race” plaukime jachta “Arabela AG Baltic” įtvirtino savo lyderystę ir atplaukė pirmi. Už jų finišavo “Raganosis Eltel” įgula, o trečia buvo jachta “Hornas” vadovaujama kapitono Šarūno Abraičio.

REKLAMA
REKLAMA

Antrajame plaukime greičiausia buvo jachtos „Barta“ įgula vadovaujama, kapitono Simono Steponavičiaus, už jų atplaukė „Hornas“ komanda, tretieji finišo liniją kirto sezono lyderiai jachta “Arabela AG Baltic”. Susumavus galutinius rezultatus paaiškėjo, kad po „Medal race“ varžybų surinkę 21 baudos tašką“ASUS RS-280“ taurę laimėjo ”Arabela AG Baltic” įgula. Antrąją vietą užsitikrino “Raganosis Eltel” komanda surinkusi 29 baudos taškus , o trečią vietą užėmė jachtos “Barta” įgula surinkusi 42 baudos taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baigiantis profesionalų buriavimo sezonui paaiškėjo ir šių metų „Žurnalistų regatos“ nugalėtojai. Po dviejų etapų turnyrinė lentelė žadėjo ypatingą intrigą. Surinkusi devynis taškus pirmavo “Verslo žinių” komanda su kap. R. Šiugždinio vadovaujama jachta “Arabela AG Baltic”. Nuo jų vos vienu atsiliko žurnalo “Vėjo!3″ ekipa, plaukusi kap. S. Pajarsko vadovaujama “Raganosis Eltel” jachta, o tretieji surinkę 11 taškų “Delfi” žurnalistai, plaukę kap. Š. Abraičio vadovaujama jachta “Hornas”. Trečiame ir paskutiniame žiniasklaidos atstovų varžybų etape nuo pat starto užvirė įnirtinga kova. Pirmajame plaukime puikiai pasirodė ir pirmoji finišavo “Delfi” ekipa, už nugarų palikdama “Vėjo!3″ komandą ir trečioje vietoje atplaukusią „Verslo žinių“ įgula.

REKLAMA

Tad po pirmo plaukimo tapo akivaizdu, kad nugalėtojai paaiškės paskutiniame ir lemiamame plaukime. Kaip ir buvo prognozuota antrasis plaukimas priminė aštraus siužeto filmą, kuriame nugalėtojai paaiškėjo prie pat finišo linijos. Visą plaukimą korpusas į korpusą ir dėl kiekvieno centimetro kovojo „Verslo žinių“ komanda su jachta “Arabela AG Baltic” bei “Vėjo!3″ komanda su jachta “Raganosis Eltel”. Savo pranašumą įrodė “Verslo žinių” komanda, kurie pirmieji kirto finišo liniją. Vos keletą metrų nuo jų atsiliko žurnalo “Vėjo!3″ komanda, o atplaukė “Delfi”. Susumavus rezultatus ir atmetus vieną blogiausią rezultatą pirmąją vietą užėmė “Verslo žinių” komanda. “Vėjo!3″ ir “Delfi” komandos buvo surinkusios po vienodą taškų skaičių, tačiau puikiai visą sezoną plaukusi “Delfi” ekipa buvo iškovojusi daugiau pirmųjų vietų, todėl jie pakilo į antrąją vietą, už savęs palikdami garbingai kovojusią “Vėjo!3″ komandą.

REKLAMA

Galutinė „Žurnalistų regatos“ rikiuotė:

• 1 vieta – „Verslo žinios“, jachta „Arabela AG Baltic“ (kap. R. Šiugždinis) – 8 baudos taškai

• 2 vieta – „Delfi“, jachta „Hornas“ (kap. Š. Abraitis) – 10 baudos taškų

• 3 vieta – “Vėjo!3″, jachta“Raganosis Eltel” (kap. S. Pajarskas) – 10 baudos taškų,

• 4 vieta – „LRT“, jachta „Knygų klubas“ (kap. G. Sirvidas) – 24 baudos taškai,

• 5 vieta – „TV3“, jachta „Presto“ (kap. D. Antanavičius) 25 baudos taškai

• 6 vieta – „Press‘as“, jachta Barta“ (kap. S. Steponavičius) – 28 baudos taškai

• 7 vieta – „Lietuvos rytas“ jachta „ Alfeta“ (kap. R. Sakalauskas) – 34 baudos taškas,

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų