REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio mėnesį įsigaliojo kelių eismo taisyklių pakeitimų. Vienus pakeitimus vairuojantieji priėmė su džiaugsmu, be didesnių diskusijų, o kai kurie taisyklių pakeitimai sulaukė ir dviprasmiškų vertinimų.

Spalio mėnesį įsigaliojo kelių eismo taisyklių pakeitimų. Vienus pakeitimus vairuojantieji priėmė su džiaugsmu, be didesnių diskusijų, o kai kurie taisyklių pakeitimai sulaukė ir dviprasmiškų vertinimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Transporto portalo Autogidas.lt atlikta vairuotojų apklausa atskleidė, kad daugumai vairuotojų įvairūs pakeitimai svarbūs – apie 62 proc. respondentų teigia, kad ne tik girdėjo apie pokyčius, bet į juos jau ir įsigilino, ir bando prie jų pratintis. Vis dėlto maždaug kas penktas apklausoje dalyvavęs asmuo teigia, kad apie pakeitimus girdėjo, bet dar nesigilino, kokie jie, o apie 12 proc. respondentų apskritai negirdėjo, kad kelių eismo taisyklės pakeistos.

REKLAMA

Iš apklausos rezultatų matyti, kad vairuotojus labiausiai džiugina greičio greitkeliuose ar taisyklių dviratininkams pakeitimas, taip pat tie pakeitimai, kurie turėtų įtakos didesniam pėsčiųjų saugumui.

Bene daugiausia skirtingų vertinimų sulaukė kelių eismo taisyklės apie posūkį į dešinę sankryžose, kuriose ties raudonu šviesoforo signalu yra žalia rodyklė, pakeitimas. Vieniems šis pakeitimas netgi labai priimtinas, kiti jį vertina skeptiškai: dalies portalo Autogidas.lt respondentų įsitikinimu, šis pakeitimas labai svarbus – leis sumažinti avarijų, vairuotojai bus priversti sustoti ir atidžiau apsidairyti, taip galbūt pastebės tamsiai apsirengusį pėstįjį, kurį paprastai itin sunku pamatyti, neskubės pravažiuoti per tokio tipo sankryžą ir galės geriau įvertinti situaciją ir kitų eismo dalyvių elgseną. Kita dalis vairuotojų mano, kad šis pakeitimas nedidina eismo saugumo, tik sukelia daugiau pavojingų situacijų ir spūsčių.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausos rezultatai atskleidė, kad daugumai vairuotojų dėl kitų spalį patvirtintų kelių eismo taisyklių pakeitimų nekyla diskusijų. Šių metų spalį patvirtinta, kad draudžiama sustoti ten, kur būtų trukdoma įvažiuoti ar išvažiuoti iš stovėjimo aikštelės, stovėjimo vietos ar garažo; numatytos situacijos, kada dviratininkai gali važiuoti šaligatviais, netrukdydami pėstiesiems, uždrausta dviratininkams važiuoti pėsčiųjų perėja; patvirtinta, kas ir kada gali važiuoti A ir A+ simboliais pažymėtomis eismo juostomis; pakeistas leistinas greitis greitkeliuose; patvirtinta, kad degant draudžiamam šviesoforo signalui sankryžose, kuriose ties raudonu šviesoforo signalu pritvirtinta lentelė su žalia rodykle, prieš pasukant į dešinę, būtina sustoti ir įsitikinti, kad nėra kitų eismo dalyvių; įvykdyta dar kitų kelių eismo taisyklių pakeitimų.

Autogidas.lt informacija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų