REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Programavimo valandos (angl. „Hour of Code“) iniciatyvos proga surengtoje tiesioginėje virtualioje programavimo pamokoje norą dalyvauti pareiškė daugiau nei 2,3 tūkst. moksleivių iš 75 Lietuvos mokyklų. Jie per dvi valandas išmoko sukurti savo pirmąją programėlę ir nesudėtingą žaidimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, kad šios dvi valandos paskatins ne vieną moksleivį ne tik naudoti technologijas, bet jas ir kurti. Svarbiausia pirmą kartą pabandyti ir iškart pamatyti, jog visiškai nesudėtingai galima sukurti savo pirmąją programėlę. Toks buvo ir mūsų pamokos tikslas. Moksleiviai suprato, kad per gerą pusvalandį galima sukurti, nors ir labai paprastą, bet veikiančią programėlę“, – sako Tautvydas Dagys, iniciatyvos partnerės „Microsoft Lietuva“ programavimo technologijų ekspertas.

REKLAMA

Pamokos, pirmadienį gyvai transliuotos internetu iš Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos, metu moksleiviai, pasinaudoję „Windows App Studio“, per mažiau nei valandą sukūrė paprastą, informacinę programėlę apie Vilniaus miestą. Ji veikė tiek išmaniuosiuose telefonuose, tiek planšetiniuose kompiuteriuose. Per antrąją pamokos dalį Paulius Paškevičius, „Solid Education“ bendraįkūrėjas, kartu su moksleiviais sukūrė pirmąjį jų žaidimą, paremtą „Unity“ technologija.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors tai ir tebuvo visiškai paprastas žaidimas, moksleiviai galėjo valdyti virtualų kamuoliuką ir juo išmušti iš ekrano kitus kamuoliukus. Per gerą pusvalandį jaunieji programuotojai pamatė, kaip veikia fizikos dėsniai žaidimuose ir net parašė itin paprastą skriptą. Labai smagu stebėti vaikų veidus, kai jie, paspaudę žaidimo paleidimo klavišą, supranta, jog tai jų kūrinys“, – sako P. Paškevičius. Jo komanda tokias pamokas veda nuolat ir dar šią savaitę surengs keletą analogiškų susitikimų su moksleiviais kitose šalies mokyklose.

Šią savaitę panašūs programavimo valandos renginiai vyksta visame pasaulyje. Šios, nevyriausybinės organizacijos „Code.org“ antrus metus iš eilės plėtojamos pasaulinės iniciatyvos tikslas – skatinti moksleivius susipažinti su kompiuterių mokslu ir programavimu. Antradienio rytą tą jau buvo padarę beveik 57,5 mln. moksleivių visame pasaulyje. Organizatoriai tikisi, kad šiemet šis skaičius išaugs iki 100 milijonų, sakoma „Microsoft Lietuva“ pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų