REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Paramos Ukrainai visuomeninis judėjimas „Blue/Yellow“ kitą savaitę rengia meno darbų aukcioną, kurio metu surinkti pinigai teks Ukrainos kariams.

 Paramos Ukrainai visuomeninis judėjimas „Blue/Yellow“ kitą savaitę rengia meno darbų aukcioną, kurio metu surinkti pinigai teks Ukrainos kariams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gruodžio 21 dieną vyksiančiam aukcionui savo kūrinius pateikė 54 Lietuvos ir Ukrainos menininkai, bus parduodama apie 80 technika bei stilistika skirtingų darbų.

REKLAMA

„Vyksta informacinis karas ir mes, maža šalis, šitus dalykus veždami ne tik materialiai padedam, kiek moraliai prisidedam prie tos šalies. Aukcionas bus labai įvairiapusis, dalyvaus tokie grandai kaip Petras Repšys, Leonas Strioga, iki jaunimo, moksleivių, studentų, kurie irgi pristatys savo darbų. Neskaičiuojant moksleivių, dalyvauja 54 autoriai su įvairiais darbais - tapyba, grafika, mišria technika, medžio raižiniais, juvelyrika“, - Seime penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje aukcionui pristatyti sakė vienas judėjimo dalyvių architektas Paulius Kijauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Visos surinktos lėšos eis Ukrainai ir tikrai Ukrainai, jos kovai už laisvę palaikyti. Pirksime įvairius daiktus - rūbus, miegmaišius. Reikia daugiau lėšų, kad būtų galima nupirkti naktinio matymo prietaisą, kurio kaina jau yra penkiaženklė“, - kalbėjo architektas.

Renginio globėja muzikė Gražina Ručytė Landsbergienė sakė matanti sąsajų tarp Ukrainos situacijos ir Sausio 13-osios Lietuvoje 1991 metais. „Padarysiu sąsajas tarp Sausio 13-osios ir šių dienų. Sausio 13-oji yra kelias, kuriuo ėjom ištvermės ir apsisprendimo keliu, tai buvo du pagrindiniai aspektai, kad mūsų tauta buvo apsisprendusi ir turėjo ištvermę. Bet tą apsisprendimą, kurį parodė Ukrainos tauta, jiems didesni išbandymai teko ištvermės atžvilgiu, ir tai ilgas ir sunkus išbandymas, ir jų kovą, tą sudėtingą situaciją reikia paremti“, - sakė G.Ručytė Landsbergienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Blue/Yellow“ vienas iš vadovų režisierius Jonas Ohmanas sakė, kad daugiau kaip pusę metų veikiantis visuomeninis judėjimas į Ukrainą yra pervežęs įvairių daiktų, drabužių už daugiau kaip 150 tūkst. litų. „Priėjome tokį laikotarpį, kai galime žymiai daugiau ir subtiliau prisidėti prie šitos kovos, ir tam reikalingi resursai, tam ir buvo sugalvota ši aukciono idėja“, - sakė žinomas režisierius ir filmo „Nematomas frontas“ kūrėjas J.Ohmanas.

„Mes esame savo kantrumo ir atkaklumo išbandymo etape, ar galime sistemingai, sėkmingai siekti savo tikslo. Pripažinkime, šiandien situacija yra tokia, kad žmonės Ukrainos rytuose kovoja už savo ir už mūsų laisvę, ir ikvienam žmogui tenka labai sąžiningai atsakyti į klausimą - ar aš pajudinau bent pirštą, kad jiems padėčiau.

REKLAMA

„Dabar, kalbant apie įvykius Ukrainoje, mes esame kantrumo ir atkaklumo išbandymo etape. Pripažinkime, kad žmonės Ukrainos rytuose šiuo metu kovoja ir už mūsų laisvę. Turime sąžiningai sau atsakyti į klausimą, ar kiekvienas pajudinome bent pirštą, kad jiems padėtume “, - spaudos konferencijoje sakė vienas iniciatyvos rėmėjų parlamentaras liberalas Remigijus Šimašius.

Tarp darbus aukcionui pateikusių menininkų – Vokietijoje gyvenanti grafikė Jūratė Sližytė, grupės „Blue/Yellow“ įkūrėja, taip pat Vilija Liorančienė, Artūras Braziūnas, Audrius Gražys, Virginijus Kašinskas, Miglė Kosinskaitė, Arūnas Kulikauskas, Remigijus Treigys ir daugelis kitų.

REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad pavyko sukviesti tokį didelį menininkų būrį. Aukcionui pateikta apie 80 darbų, kurie skirtingi savo stiliumi, technika. Čia yra paveikslų, skulptūrų, tekstilės, juvelyrikos darbų. Ypač malonu, kad mums padeda žinoma Ukrainos galerininkė Tatjana Kalita, kuri tiesiogiai rūpinosi ukrainiečių menininkų darbų pristatymu į aukcioną“, - visuomenininkų išplatintame pranešime sako J.Sližytė, aukciono sumanytoja.

Tai jau antrasis grupės „Blue/Yellow“ rengiamas meno darbų aukcionas Ukrainos kariams paremti. Per pirmąjį labdaringą aukcioną pavyko surinkti 4 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat du aukcionus dėl pagalbos Ukrainai yra inicijavęs liberalas europarlamentaras Petras Auštrevičius. Per šiuos aukcionus buvo surinkta beveik 108 tūkst. litų. Už šias lėšas bus perkami protezai galūnių netekusiems ukrainiečių kariškiams.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų