REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Barometro naujienas parengė Karolis Bagdonas, „Elektrum Lietuva“ smulkaus ir vidutinio verslo klientų vadovas

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę vidutinė elektros kaina Lietuvoje ir Latvijoje sumažėjo net 11 proc., o Estijoje – 5 proc., lyginant su ankstesne savaite. Elektros atpigimą lėmė mažesnis jos suvartojimas ir atšilęs oras.

REKLAMA

Pigo visose Baltijos šalyse

Lietuvoje ir Latvijoje elektros kaina siekė 49,52 EUR/MWh ir svyravo nuo 29,05 EUR/MWh iki 70,98 EUR/MWh. Kainos kritimui įtakos turėjo 4 proc. sumažėjęs elektros suvartojimas šiose šalyse.

Tuo tarpu Estijoje vidutinė elektros kaina siekė 35,59 EUR/MWh. Čia ji svyravo tarp 27,03 EUR/MWh ir 70,98 EUR/MWh. Kadangi elektros jungtys veikė pilnu pajėgumu, kaina Estijoje visą laiką buvo tokia pati kaip Suomijoje, tad elektros pigimą lėmė atitinkamas 5 proc. kainos mažėjimas Skandinavijos šalyje. Pastarojoje kainos mažėjimą lėmė atšilęs oras.

REKLAMA
REKLAMA

Reikšmingesnis kainos kritimas Lietuvoje ir Latvijoje, lyginant su Estija, šiek tiek mažino valandų skaičių, kai kainos visose šalyse buvo vienodos. Elektros kainos Lietuvoje ir Latvijoje bei Estijoje buvo vienodos 20 proc. valandų.

Gamyba išliko stabili

Nors elektros paklausa Lietuvoje ir Latvijoje mažėjo, elektrinės Baltijos šalyse pagamino tokį patį elektros energijos kiekį kaip ir ankstesnę savaitę – 76 proc.

Dėl sumažėjusios elektros paklausos Lietuva importavo ir mažesnį kiekį elektros – 67 proc. Tuo tarpu Latvija importavo 28 proc., o Estija pagamino 31 proc. daugiau elektros nei suvartojo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų