REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pateikiame svarbiausių 2014 metų įvykių chronologiją vasario mėnesį:

Pateikiame svarbiausių 2014 metų įvykių chronologiją vasario mėnesį:

REKLAMA

1 d. Indonezija: Sumatros salos šiaurėje išsiveržus Sinabungo ugnikalniui, kuris yra vienas iš kelių dešimčių aktyvių Indonezijos vulkanų, žuvo 14 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Austrija: eidamas 84-uosius metus Insbruko klinikoje mirė austrų aktorius Maximilianas Schellas (Maksimilijanas Šelas), kuris 1961 metais pelnė geriausio aktoriaus „Oskarą“ už vaidmenį filme „Niurnbergo procesas“ (Judgment at Nuremberg).

REKLAMA

2 d. Ukraina: daugiau kaip 50 tūkst. žmonių susirinko į mitingą Kijevo Nepriklausomybės aikštėje reikalauti, kad prezidentas V.Janukovyčius sutiktų su įgaliojimų apkarpymu ir būtų be jokių sąlygų paleisti visi protestuotojai, areštuoti per du demonstracijų mėnesius.

Tailandas: politinių neramumų apimtoje šalyje vyko visuotiniai rinkimai, per kuriuos opozicijos protestuotojai blokavo balsavimą tūkstančiuose rinkimų apylinkių, todėl kovo 21 dieną Konstitucinis Teismas paskelbė juos negaliojančiais. Nauji rinkimai buvo paskirti liepos 20 dieną, tačiau neįvyko, nes gegužę kariškiai įvykdė perversmą.

REKLAMA
REKLAMA

JAV: savo bute Niujorke rastas negyvas aktorius Philipas Seymouras Hoffmanas (Filipas Seimuras Hofmanas). Nustatyta, kad 46 metų Ph.S. Hoffmanas, 2006-aisiais pelnęs „Oskarą“ už Trumano Capote (Trumano Kapotės) vaidmenį filme „Kapotė“ (Capote) ir vadintas savo kartos geriausiu ekscentriškų personažų kūrėju, mirė nuo per didelės įvairių narkotikų dozės.

3 d. Rusija: Makvoje 15-metis vyresniųjų klasių moksleivis ginkluotas įsiveržė į savo mokyklą, paėmė įkaitais 29 mokinius ir nušovė mokytoją bei policininką, o dar vieną pareigūną sužeidė. Galiausiai užpuolikas buvo sulaikytas, o visi moksleiviai saugiai evakuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4 d. Ukraina: parlamente, reikalaujant protestuotojams, įregistruotas įstatymo projektas dėl 2004 metų konstitucijos, numatančios mažesnes valstybės vadovo galias, sugrąžinimo.

Didžioji Britanija: Škotijos parlamentas didele balsų persvara priėmė įstatymo projektą dėl tos pačios lyties asmenų santuokų legalizavimo. Įstatymas, kuriuo gėjų santuokos leidžiamos Anglijoje ir Velse, buvo priimtas 2013 metų liepą.

JAV: „Microsoft“ oficialiai paskelbė, kad bendrovės generaliniu direktoriumi vietoje Steve'o Ballmero (Stivo Balmero) paskirtas Satya Nadella (Satja Nadela).

REKLAMA

5 d. Bosnija ir Hercegovina: pramoniniame Tuzlos mieste šalies šiaurės rytuose prasidėję protestai prieš politinių lyderių nesugebėjimą pažaboti didžiulio skurdo ir augančio nedarbo greitai išplito į kitus miestus ir virto riaušėmis, per kurias nukentėjo šimtai žmonių ir buvo padegta virtinė vyriausybinių pastatų, įskaitant prezidentūrą Sarajeve. Tokio masto neramumų šalis nematė nuo 1992-1995 metų karo.

6 d. JAV: pokalbių laidų legenda Jay Leno (Džėjus Lenas) po 22-ejų įspūdingos televizinės karjeros metų atsisveikino su žiūrovais ir paskutinį kartą vedė savo itin populiarų vakaro pokalbių šou "Tonight Show", kurį transliuoja kanalas NBC. Laidos vedėjo kėdėje jį pakeitė Jimmy Fallonas (Džimis Falonas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų