REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovą vyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose nutarė dalyvauti būrys žinomų meno, sporto žmonių. Nemažai jų jėgas politikoje išbandys pirmą kartą.

Kovą vyksiančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose nutarė dalyvauti būrys žinomų meno, sporto žmonių. Nemažai jų jėgas politikoje išbandys pirmą kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bene daugiausia garsių pavardžių į savo sąrašus pritraukė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD). Klaipėdoje į šios partijos kandidatų sąrašą įrašytas sportinių šokių klubo „Žuvėdra“ pirmininkas Romaldas Idzelevičius, Klaipėdos rajone - dainų atlikėjas Andrius Rimiškis, Marijampolės - jo kolega Gintaras Difartas, Kauno miesto - operos solistas Liudas Mikalauskas. Vilniaus rajone konservatoriai į merus kelia skulptoriaus, Europos parko vadovo Gintaro Karoso kandidatūrą.

REKLAMA

Ne pirmą kartą su konservatoriais kandidatuoja dirigentas Petras Bingelis (Kaune), aktorė Violeta Podolskaitė (Vilniuje).

Konservatoriai dalyvauti savivaldos rinkimuose buvo prikalbinę ir krepšininką Reinaldą Seibutį, tačiau jis pasirašė sutartį žaisti Turkijos klube, todėl atsisakė ketinimų tapti Palangos savivaldybės tarybos nariu.

Tarp registruotų kandidatų taip pat yra šokėjas Saulius Skambinas. Jis sieks Kauno miesto savivaldybės tarybos nario mandato Darbo partijos sąraše. S.Skambinas 2012 metais su Artūro Zuoko vadovauta sąjunga „Taip“ nesėkmingai balotiravosi į Seimą.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga tapti jos kandidatais priviliojo teatro ir kino aktorių Aurimą Žvinį (į Šiaulių miesto tarybą), Ateities visuomenės instituto vadovą, teatrologą Erviną Koršunovą (į Vilniaus miesto tarybą).

„Tvarkiečių“ sąraše į Vilniaus miesto tarybą įrašytas garsus advokatas Rimas Andrikis, į Kauno tarybą - televizijos laidų vedėjas Gedimimas Juodeika.

Liberalų sąjūdžio rinkimų sąraše į sostinės tarybą yra krepšinio specialistas Linas Kvedaravičius ir žinoma šachmatininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą į politiką žengiantys aktorius A.Žvinys ir dainininkas A.Rimiškis BNS sakė kol kas didelių politinių ambicijų neturintys, jie tvirtino tenorį savo patirtį pritaikyti savivaldoje.

„Tai nėra aukštoji politika“, - sakė A.Žvinys.

„Tikrai nelendu į giliąją politiką, nelendu į tuos didžiulius finansinius dalykus, norisi daryti tai, ką žinau“, - antrino A.Rimiškis.

Šiaulių dramos teatre dirbančio A.Žvinio teigimu, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovui Ramūnui Karbauskiui nereikėjo jo ilgai įkalbinėti tapti kandidatu. Anot aktoriaus, apsispręsti padėjo pilietinė pozicija, noras prisidėti prie miesto, kuriame gyvena jau dešimtmetį, kūrimo.

REKLAMA

Jis taip pat sakė, kad partijos pasirinkimą lėmė ne tik asmeninė pažintis su R.Karbauskiu, bet ir vienodas požiūris į daugelį dalykų.

„Man artimi ir priimtini jų keliami tikslai. Mūsų nuomonės daugeliu atžvilgiu sutampa. Mums tiesiog pakeliui“, - BNS sakė A.Žvinys.

A.Rimiškis tvirtino TS-LKD pasirinkęs, nes jam artima jos ideologija, šią partiją palaiko jo šeimos nariai, artimieji.

Jis sakė į politiką pasukęs, kad galėtų paskatinti sporto, edukacinius, kultūros projektus: „Norisi daugiau edukacinių programų, sporto, kultūros srityje suteikti paskatinimą, kad daug kas galėtų prisidėti, padėti daryti įvairius projektus.“

REKLAMA

Dainininkas tvirtino neketinąs rinkėjų vilioti dainomis.

„Tikrai jokių muzikinių turų nebus. Manau, kad mane žmonės iš kitos pusės turėtų labiau pamatyti. Mane kaip dainuojantį jau žino, dabar labiau pabendrauti reikėtų“, - sakė jis.

Nei A.Rimiškis, nei A.Žvinys nėra partijų, kurios kelia jų kandidatūras, nariai.

TS-LKD bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos savivaldos rinkimų štabų vadovai Rasa Juknevičienė ir Ramūnas Karbauskis BNS tvirtino, kad jų keliamuose sąrašuose yra nemažai nepartinių asmenų.

„Štabo rekomendacija buvo, kad partija neužsidarytų vien savo partiškumo rėmuose, kad kviestų bendruomenių lyderius, vienos ar kitos srities lyderius“, - sakė R.Juknevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji pripažino, kad garsios pavardės gali pritraukti rinkėjų dėmesį, tačiau tai nėra atsitiktiniai žmonės.

„Vis tiek žiūrima į patį žmogų, kas jis yra, ką jis sako, ką nuveikė. (...) Pas mus yra (kandidatų) reitingavimas, nėra taip, kad nutarė partijos vadovybė ir įrašė. Juk Kaune ar Vilniuje reitinguojant sąrašą dalyvauja po tūkstantį ir daugiau žmonių, partijos narių. Jeigu jie reitinguoja tuos žmones, vadinasi, jie pateisina lūkesčius“, - svarstė R.Juknevičienė.

Ir ji, ir R.Karbauskis akcentavo, kad į sąrašą priimtų žmonių pažiūros turi atitikti partijos politiką.

REKLAMA

„Mes ne taip skaičiavome, kad pavardės duotų kokių nors pliusų. Sąraše turi būti žmonės, kurie supranta rinkėjus, kuriems jie atstovaus, kurie gali kažką atnešti tai visuomenei. Nematyčiau jokios blogybės tame, kad partijos turi tokių žmonių, - BNS sakė R.Karbauskis. - Tačiau jei žinomas žmogus yra labai toli nuo partijos propaguojamų vertybių, tada yra žaidimas pavardėmis. Mūsų kiekvienas žmogus vertybių prasme yra vienodose pozicijose, matome labai panašiai. Man kaip partijos vadovui yra drąsu šnekėti, kad tai yra vertybių pagrindu tapatūs žmonės.“

REKLAMA

R.Karbauskis taip pat akcentavo, kad jo vadovaujama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga stengėsi miestuose kelti kuo daugiau kandidatų iš humanitarinės srities.

„Mąstymas, kad verslo žmonės turi spręsti miesto gyvenimo klausimus, yra didelė klaida. Mes susiduriame su situacija, kada miestuose veikia teatrai, įvairūs kolektyvai, ir žmonių gyvenimo kokybė labai priklauso nuo kultūrinės aplinkos, o savivaldos sudėtis tarybose labai nehumanitarinė“, - teigė jis.

Kalbėdamas apie jo remiamo serialo „Naisių vasara“ aktoriaus A.Žvinio kandidatavimą, R.Karbauskis prognozavo, kad savivaldos rinkimai nebus vienintelis menininko žingsnis į politiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aurimą Žvinį pažįstu jau šešerius metus. Tai žmogus iš aktorių pasaulio, kuris mane stebina gerąja prasme, jis yra labai pilietiškas. Aiškiai formuojasi asmenybė, kuri ateityje, matyt, bus ryški ir savivaldoje, ir galbūt didžiojoje politikoje. (...) Čia pirmasis jo žingsnis į politiką, bet galiu beveik garantuoti, kad tai nebus paskutinis jo žingsnis“, - tvirtino partijos vadovas.

Savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai vyks kovo 1 dieną.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų