REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras nesuprato prezidentės teiginių

Žinių radijas

Premjeras Algirdas Butkevičius „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ teigė, kad prezidentės Dalios Grybauskaitės metinėje spaudos konferencijoje pareikštos mintys esą neleidžia teigti, jog šalies vadovė laiko Vyriausybę nedarbinga ar nevykusia:

REKLAMA
REKLAMA

„Aš tokios nuomonės nesusidariau. Aišku, jeigu iš konteksto išimsime keletą sakinių, tai galima būtų gal daryti tokias išvadas, bet jeigu mes labai atidžiai klausysime, tai tikrai ne. Mano specialistai, kurie atsakingi už viešinimo darbus, tikrai tokios nuomonės nesusidarė. Žinote, kaip kas vertina. Pirmiausia reikia kalbėti apie kriterijus, kuriais naudojamės, kokie darbai buvo iškelti ir kaip jie yra įgyvendinti. Siūlyčiau kai kam kam, taip pat ir žurnalistams, pasižiūrėti į Vyriausybės programą, kokie tikslai buvo iškelti ir kas padaryta. Mano specialistai paskaičiavo, kad 85 procentai tikslų buvo įgyvendinta“, - kalbėjo A. Butkevičius.

REKLAMA

Prezidentė, be kita ko, pareiškė nematanti galimybių, kad per artimiausius dvejus metus Vyriausybė imtųsi strateginių reformų.

„Aš šitos minties irgi truputį nesupratau, galėčiau atsakyti tam tikrais darbais, kurie Lietuvoje yra padaryti. Ir eilinis žmogus supranta, kad Lietuva padarė net istorinius žingsnius ir vargu, ar tai kas gali paneigti. Kas galėtų paneigti, kad energetinę Lietuvos nepriklausomybę įgyvendino šita Vyriausybė? O pasiruošimas euro įvedimui? Juk būtent šita Vyriausybė šituos darbus padarė, ar jūs norit šitai paneigti? Taip pat sėkminga kova su šešėline ekonomika. Tai pripažįsta ir tarptautinės organizacijos, ir investuotojai. Kova su korupcija – irgi situacija gerėja. Išmaniosios mokesčių administravimo sistemos diegimas, kuris prasidėjo praėjusiais metais. Darbo kodekso peržiūra, ko nebuvo daroma nuo nepriklausomybės atkūrimo... Niekada nesutiksiu su neigimu tų padarytų darbų, kurie matyti plika akimi kiekvienam Lietuvos žmogui“, - sakė premjeras A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų