REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pinga aviacinis kuras. Ar pigs ir kelionės?

Žinių radijas

Kai kurių kelionių organizatorių manymu, šiemet turistams kelionės į užsienį gali pigti 10 procentu ar net daugiau. Kelionių organizatoriaus „Wrislit“ rinkodaros specialistė Julija Čižienė sako, kad pingantys aviaciniai degalai, mažina kelionių kainas, o praradę Rusijos turistus, užsienio kurortų viešbučiai taip pat pigina paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA

Aviacinis kuras sudaro didelę dalį skrydžio kainos. Taip pat dėl ekonominės situacijos Rusijoje laukiama mažiau klientų į užsienio kurortus. Dėl to viešbučiai turės peržiūrėti savo kainas, sąlygas kitų šalių klientams“,- sakė J. Čižienė.

REKLAMA

Tačiau kelionių organizatoriaus „Amberturas“ vadovė Jurgita Kaušinytė nemano, kad kelionės šiemet pigs.

„Kaip žinote du organizatoriai bankrutavo, kurie bandė pigiom kainom paimti rinką, tai viliamės, kad šiais metais tų pačių nesąmonių nebus. Iš principo joms nėra iš kur pigti, nes Lietuvoje kaip žinote organizatorių nepadaugėjo, o kainos pinga tik tada, kai atsiranda konkurencija. Žmonės vis tiek keliauja ir keliaus ir aš nemanau, kad likę organizatoriai norės susimažinti savo pelnus ir mažins kainas“,- tikino J. Kaušinytė.

REKLAMA
REKLAMA

„Teletrade Lietuva“ vyriausiasis analitikas Romualdas Antoniukas sako, kad aviacinis kuras pinga, nes krenta naftos kainos. Tokia tendencija esą gali išsilaikyti iki metų vidurio.

„Naftos pigimo kainos riba dar ko gero nepasiekta. Labai tikėtina tikėtis rinkoje kainos, kuri gali būti netgi mažesnė nei 40 dolerių už barelį. Tokiu atveju pigs ir degalai. Šitas procesas gali tęstis iki šių metų vidurio“,- komentavo R.Antoniukas.

Praeitais metais Lietuvoje apie 30 procentų išaugo keliautojų skaičius. Kelionių organizatoriai tikisi, kad jis augs ir šiemet.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų