REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Justė Navickaitė, LRT Televizijos laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt

Rokenrolo karaliumi vadintam Elviui Presley šių metų sausį būtų suėję 80-imt. „Jailhouse Rock“, „That's All Right“, „Suspicious Mind“ ir dar daugelis kitų E. Presley dainų šokti ir kartu niūniuoti priverčia net keletą kartų, be to, būriai gerbėjų atiduoda pagarbą atlikėjui lankydami Greislandą - atlikėjo vilą Memfyje. Ji lankytojams atidaryta 1982-aisiais, prabėgus penkeriems metams nuo rokenrolo karaliaus mirties.

REKLAMA
REKLAMA

E. Aronas Presley gimė 1935-ųjų sausio 8-ąją Tupele, Misisipėje. Būdamas 18-os, 1953-aisiais, jis įrašė savo pirmąją dainą. Po trejų metų išleistas pirmasis singlas „That's All Right“, kartu pasirašyta ir sutartis su RCA įrašais, vėliau išleidusiais hitus „Hound Dog“ ir „Love Me Tender“. Netrukus E. Presley tapo žinomas visame pasaulyje, ne tik kaip muzikos, bet ir kaip Holivudo filmų žvaigždė.

REKLAMA

Savo būsimą žmoną Priscillą Preslis sutiko Vokietijoje, kur atliko karinę tarnybą JAV kariuomenėje. Priscillai tuomet buvo 14-a. 1967-aisiais jiedu susituokė, o po šešerių metų pranešė apie skyrybas. Pora susilaukė vienintelės dukters Lisos Marie Presley.

Netrukus po to imta garsiai kalbėti, jog rokenrolo karalius turi problemų. Priklausomybė nuo nuskausminamųjų ir raminamųjų paskutiniais gyvenimo metais tik sustiprėjo, kartu su piktnaudžiavimu alkoholiu lėmė ankstyvą atlikėjo mirtį.

REKLAMA
REKLAMA

E. Presley rastas negyvas savo namuose 1977-ųjų rugpjūčio 16-ąją, tuomet jam buvo 42-eji. Net ir po mirties, žurnalo „Forbes“ duomenimis, E. Presley su 55 mln. JAV dolerių išliko daugiausiai uždirbusia garsenybe, į antrą vieną jis nukrito tik pernai. Jį aplenkė Michaelas Jacksonas, buvęs E. Presley dukters Lisos Marie vyras.

Kasmet per E. Presley gimtadienį rengiamos didelės iškilmės Greislande, taip pat rengiamas aukcionas, kuriame parduodami asmeniniai rokenrolo karaliaus daiktai, pavyzdžiui, pirmasis vairuotojo pažymėjimas arba švarkas, vilkėtas 1964-aisiais filme „Viva Las Vegas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų