REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar norėtumėte išmėginti jėgas su geriausiu 2014-ųjų Lietuvos futbolo A lygos žaidėju ir ilgametę patirtį Čempionų lygoje sukaupusiu Deividu Šemberu? Šis iš pirmo žvilgsnio paikas noras yra visai realus, jeigu žaidžiate Sekmadienio futbolo lygoje (SFL).

REKLAMA
REKLAMA

„7 prieš 7“ žiemos čempioato B grupėje besivaržančios komandos šiemet turi unikalią galimybę pasigalynėti su buvusiais ar esamais profesionalais, susibūrusiais į komandą FK 78. Jos žaidėjų sąrašas skaba tikrai įspūdingai. Jame įrašyti D. Šemberas, dar vienas Vilniaus „Žalgirio“ žaidėjas Algis Jankauskas, Rolandas Džiaukštas, Artūras Sobolis, Utenos „Utenio“ vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas, Marijus Rimas, Antonas Naumovas, Darius Artiomovas, vartininkai Paulius Grybauskas iš „Trakų“, Pavelas Leusas ir dar visas būrys bent jau mėgėjų futbolo pasaulyje puikiai žinomų žaidėjų.

REKLAMA

Dauguma – kartu nuo vaikystės

„Daug kam atrodo, kad mūsų komanda nauja, tačiau pakeistas tik pavadinimas. D. Šemberas ir kiti garsūs futbolininkai su mumis žaidė ir anksčiau, kai vadinomės „Alsa“. Su 1978-ųjų kartos žaidėjais lankėme „Žalgirio“ sporto mokyklą, - pasakojo FK 78 vadovas ir žaidėjas Tomas Bedalis. - Taigi, futbolą su dabartiniais komandos draugais žaidžiame maždaug nuo 7-8 metų. Mes visada bendravome, tik taip jau išėjo, kad keletą metų jokio futbolo nežaidėme. Dabar nutarėme, kad vėl atėjo laikas susiburti.“

REKLAMA
REKLAMA

Garsios pavardės komandai garantuoja ne tik padidintą dėmesį, bet ir puikius rezultatus. FK 78 savo čempionate po 6 rungtynių yra surinkusi 15 taškų, dalinasi 1-2 vietas su „Ozu“ ir turi geriausią įvarčių santykį tarp dešimties komandų (+16).

„Jeigu D. Šemberas, A. Jankauskas ir kiti turi laiko, jie su mielu noru ateina ir žaidžia su mėgėjais. Tas sąrašas, kurį matote, tikrai žaidžia. Žinomiems futbolininkams tai vienintelė proga pažaisti, mat daugelis jų dar nėra pradėję pasirengimo naujajam sezonui. Esame draugai, nieko nereikia įkalbinėti. Susirenkame pažaisti, pabendrauti. Esu girdėjęs ne vieną komentarą, kad žmonės iš kitų komandų yra patenkinti, kad gali aikštėje pagainioti kamuolį su D. Šemberu“, - pasakojo komandos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aišku, yra ir kitokių nuomonių, ne vienas FK 78 varžovas pasijaučia įmestas į kovą, kurios neturi galimybių laimėti.

„Mano įsitikinimu, jei tokie futbolininkai nepasididžiuoja ir ateina žaisti į SFL, nebijo to daryti, nuo to tik geriau visiems mėgėjams. Jie gali pajausti aukštesnio lygio futbolą, išbandyti savo jėgas, gal net sau patiems įrodyti, kad gali pasipriešinti tokioms žvaigždėms. Man atrodo, kad D. Šemberas, žaisdamas mūsų komandoje, stengiasi savo dvikovų nepralaimėti. Tačiau, žinoma, jis per savo karjerą matė kur kas rimtesnių kovų. Jis ateina pasižaisti savo malonumui ir supranta, kad traumuotis nei jam pačiam reikia rizikuoti traumuotis, nei rizikuoti sužeisti varžovą“, - dėste T. Bedalis.

REKLAMA

Dėkingi V. Kateivai

Kalbėdamas apie komandos tikslus T. Bedalis išlika kuklus ir tikino, kad dabar užimama aukšta vieta B grupėje nieko nereiškia. Ekipa nesiekia žūtbūt patekti į A divizioną.

„Esamas čempionato lygis tikrai ne per žemas. Lietuvos futbolo lygis apskritai visur yra panašus – tiek pirmoje, tiek antroje lygoje. Manau, SFL komandoms suteikus geresnes treniruočių sąlygas ir atradus rimtesnių rėmėjų, tikrai atsiskleistų žaidėjų, kurie galėtų rungtyniauti I-oje lygoje arba aukščiausiame Lietuvos čempionate. Mes esame patenkinti vieta, kurioje esame, nekeliame ypatingų tikslų. Jeigu pateksime į A divizioną – puiku, jeigu ne – jokia tragedija.“

REKLAMA

FK 78 vadovas šiuo metu mėgaujasi galimybe žaisti su vaikystės draugais ir už sportinės dvasios įskiepijimą dėkoja pirmajam treneriui Vincui Kateivai. Tačiau ar komanda išliks po žiemos sezono, spėlioti nenori.

„V. Kateiva mums įskiepijo sportinę dvasią, kuri mumyse gyvena iki šiol. Už aikštės ribų esame draugai, tačiau po kiekvienų rungtynių tikrai neiname į barą gerti alaus. Nuostabus jausmas žaisti su žmonėmis, su kuriais užaugai. Nesunkiai galime nuspėti vienas kito veiksmus, todėl daug laiko susižaisti mums tikrai nereikia. Kol kas apie lauko sezoną daug nemąstėme. Buvo pokalbis apie senjorų čempionatą, daugelis mūsų jau turi 35 metus. Nereikia apgaudinėti savęs ir gamtos, bėgioti kartu su 20-mečiais“, - užbaigė T. Bedalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų