REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jovita Sukackaitė, Tomas Kavaliauskas, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Bankrutavus porai šalies kelionių agentūrų keliautojai prieš pirkdami ateinančios vasaros keliones jau budresni ir klausimų užduoda daugiau nei įprastai. Kelionių organizatoriai sako, kad vasaros keliones pradėjo pardavinėti dar praėjusių metų spalį, daugiau lietuvių pradėjo atostogas planuotis iš anksto, nes taip gauna daugiau už mažiau.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmuosius šių metų vasaros kelionių paketus kelionių organizatoriai pardavė dar nepasibaigus 2014-ųjų vasaros sezonui – spalį. Pirkdami gerokai iš anksto žmonės esą gauna geriausios kainos garantiją, gali rinktis aukštesnės klasės viešbučius su didele nuolaida, tačiau atostogų kryptys nesikeičia, lietuviai vyksta į jau pamėgtus kurortus.

REKLAMA

„Turkija, Graikija, Ispanija – su šiomis kryptimis sunku konkuruoti. Nors jos konkuruoja ir tarpusavyje. [Šiose šalyse] ieškome naujienų, pavyzdžiui, Ispanijoje šiemet pasiūlėme naują kurortą – Almeriją, Italijoje – Kalabriją, Graikijoje – Korfu“, – pasakoja „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

„Tez Tour“ pardavimų vadovė Daiva Strumskienė sako mananti, kad Turkija populiari išlieka dėl kainos ir kokybės santykio.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvaičiai Turkiją yra pamėgę dėl gerų viešbučių, aukštos kategorijos „viskas įskaičiuota“ sistema“, – sako D. Strumskienė.

Į savo kelionės paketą, be skrydžio ir apgyvendinimo, lietuviai dar įtraukia ir ekskursijas. Vidutiniškai už septynių naktų tokias atostogas jie linkę sumokėti 500–600 eurų.

Patys kelionių organizatoriai, paklausti, ar kainos nemažės dėl pingančio kuro, laikosi skirtingų nuomonių.

„Kelionės paketas – ne vien tik skrydis, viešbutis. Yra daug segmentų, ir jei vienas iš jų pinga, tai negali labai smarkiai pakeisti kelionės kainos“, – tvirtina D. Strumskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu L. Aldonis tvirtina, kad jau dabar gali siūlyti mažesnę kainą.

„Jau galime klientui sumažinti kelionės kainą. Srautai iš šitų rinkų, konkrečiai iš Rusijos, yra labai nukritę – daugiau nei per pusę. Tokiu atveju viešbučiai, su kuriais mes deramės, išskėstomis rankomis laukia klientų iš Baltijos šalių, todėl pavyksta susiderėti geresnę kainą“, – aiškina „Novaturo“ generalinis direktorius.

Kelionių organizatoriai sako, kad agentūrų bankrotai praėjusiais metais ilgainiui duos naudos, turistai jau dabar atsargesni, o įmonės negalės kurti reklaminių šūkių apie patikimumą, neturėdamos solidaus kredito.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų