REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Agnė Kairiūnaitė, LRT Radijas, LRT.lt

Kauno technologijos universitete (KTU) plečiamos virtualių studijų sistemos galimybės. Specialistai prognozuoja, kad pasaulyje itin populiarus mokymasis virtualioje erdvėje paplis ir Lietuvos aukštosiose mokyklose.

REKLAMA
REKLAMA

E. technologijas KTU pradėjo diegti dar 2001-aisiais, sukūrus vaizdo konferencijų tinklą. Šioje sistemoje dabar yra daugiau kaip 10 tūkst. įrašų.

REKLAMA

Šiais mokslo metais KTU virtualioje studijų aplinkoje greta diskusijų, publikuojamos mokslo medžiagos ar užduočių studentams integruota ir vaizdo paskaitų sistema.

Dėstytojai gali tiesiogiai transliuoti skaitomas paskaitas ar jas įrašyti ir vėliau skelbti internete. Jei paskaita vyksta tiesiogiai, virtualiai bendrauti su studentais, atsakinėti į klausimus.

KTU E. mokymosi technologijų centro vadovas Gytis Cibulskis prognozuoja, kad per artimiausius penkerius metus tiesioginis paskaitų transliavimas ir jų įrašinėjimas taps neatsiejama mokymosi proceso dalimi.

Tai lemia technologinių priemonių prieinamumas ir kintanti studijų samprata, reikalaujanti lankstesnio požiūrio į studentų lankomumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų