REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vijolė Aguonaitė

Diktuojantys naujausias interjero tendencijas ir spalvų madas šiais metais siūlo grįžti į 5-ąjį bei 9-ąjį dešimtmečius. Interjero dizaineriai ragina rinktis natūralias gamtai būdingas spalvas.

REKLAMA
REKLAMA

Neįprasti deriniai

Drąsaus ir energingo retro stiliaus mada grįžta su žavia ekstravagancija. Plati retro spalvų paletė padeda išlaisvinti fantaziją ir, priderinus prie kambario baldų ar paveikslų, pasirinkti tinkamiausias spalvas sienoms ar langų uždengimams. „Pastebime, kad populiarėja neįprasti raštų ir tekstūrų deriniai, sena ir nauja. Be to, retro koloritas bei raštai puikiai dera su naujoviškais langų uždengimo variantais – širmomis, plisuotomis žaliuzėmis ar dienos ir nakties roletais. Taip pat į madą grįžta ir aliumininės žaliuzės,“ – apie mados grįžimo ženklus pasakojo roletais ir žaliuzėmis prekiaujančios įmonės „Domus Lumina“ rinkodaros vadybininkė Jurgita Kievišaitė.

REKLAMA

Subtili raudona

Praėjusių metų pradžioje didžiausias spalvų autoritetas „Pantone“ paskelbė madingiausią 2015-ųjų spalvą „Marsala“. Tai – sodraus juodųjų serbentų prieskonį turinčio raudonojo vyno spalva. „Ši spalva asocijuojasi su prabanga, skoniu, santūrumu, šiluma. Ji truputį prislopinta, nelabai ryški, todėl subtili“, – įžvalgomis dalijosi interjero dizaineris Rimantas Špokas. Pasak jo, svarbiausia tai, kokiame kontekste spalva atskleidžiama ir ar tai vykusiai padaryta. Raudonojo vyno spalva namų interjere gali tapti labai ryškiu akcentu, kai fonas neutralus. Ši spalva taip pat puikiai dera su kitais retro stiliaus atspalviais – geltona, oranžine ar jūros mėlynumo. Raudonojo vyno spalva tinka ir tamsesnio kolorito interjeruose.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais į populiariausių spalvų paletę grįžta ir 9-ojo dešimtmečio stiliaus koloritas. Ieškantiesiems šviesių spalvų derinių, rekomenduojama interjere sukurti šiek tiek lengvumo ir žaismingumo su melsvos, žalsvos, rožinės (flamingo), oranžinės ar violetinės pasteliniais atspalviais. Šie atspalviai taip pat dominuoja šių metų „Pantone“ interjero spalvų paletėje.

Spalvos iš gamtos

Dar vienas šių metų akcentas – gamtos spalvos. Ne be priežasties Žaliosios medinės ožkos metus lydi žalios ir mėlynos spalvų deriniai, o patraukli interjero detalė – medis. Interjero dizainerė Silvija Samoškaitė-Liškauskienė pastebėjo, kad žmonės atsigręžia į gamtą, ne tik kurdami interjerą, todėl 2015 m. dominuoja natūralių medžiagų koloritas: medis, akmuo, vanduo, kurį simbolizuoja stiklas. „Remiantis mados tendencijomis, galima teigti, kad šių metų koloritas – įvairūs žalios ir mėlynos atspalviai: pievos žaluma, žalių alyvuogių spalva, jūros mėlis, turkis, uolienos pilkumas, o derinant šias spalvas su medžiu pasiekiamas jaukaus ir harmoningo interjero įspūdis“, – sakė dizainerė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Medis nepakeičiamas

Šių metų interjere ypač svarbus medis: mediniai baldai, grindys, sienų panelės ar žaliuzės. Natūralus medis dera bet kokio stiliaus interjere, sukuria jaukią, harmoningą namų atmosferą. Įvairiuose stiliuose madingas medis diktuoja ir langų dekoravimo madas. Pamėgtos medinės žaliuzės bus madingos ir šiais metais. „Medinės žaliuzės – prabangi ir jauki interjero detalė. Medinės žaliuzės nebūtinai turi asocijuotis su 9-ojo dešimtmečio darbo kabinetais, šiandien galima rinktis šviesaus medžio, baltas ar net įspūdingą sienelės efektą sukuriančias modernias vertikalias medines žaliuzes“, – sakė „Domus Lumina“ specialistė J.Kievišaitė.

REKLAMA

Skandinaviškas stilius ir ryškūs akcentai

Dar prieš kelerius metus išpopuliarėjęs skandinaviškas stilius ir toliau išlieka mados Olimpo viršūnėje. Skandinavai interjero idėjų semiasi iš gamtos. Atšiauri gamta ir neaprėpiamos erdvės paskatino skandinavus kurti jaukų, šviesų ir erdvės pojūtį suteikiantį interjerą. Kuriant švaros pojūtį suteikiantį interjerą ir panaudojant žemiškų spalvų akcentus, namus galima paversti ramybės bei kūrybos oaze. „Kai daugiau dėmesio skiriama natūraliam dienos apšvietimui, interjere svarbūs ryškūs akcentai, įdomios spalvos, tekstūros, derančios prie švelnaus skandinaviško stiliaus“, – patarė dizaineris R.Špokas. Išskirtiniais interjero akcentais, pasak jo, nesunkiai galima paversti gėlių vazonėlius, pagalvėles, indus, kėdes, kilimą ar langų uždangalus. Pavyzdžiui, susukti ryškūs jūros mėlio ar vyno sodrumo roletai nekris į akis, jie kambaryje sukurs išskirtinę atmosferą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų