REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Mažiausiai 22 žmonės žuvo tūkstančiams gerbėjų sekmadienį bandant prasibrauti į futbolo stadioną Kaire stebėti rungtynių ir kilus panikai dėl policijos panaudotų ašarinių dujų bei šratų.

REKLAMA
REKLAMA

Liudininkų ir medikų pranešimai rodo, kad daugelis aukų žuvo per spūstį; kai kurių yra sulaužyti kaklai. Dar mažiausiai 25 žmonės buvo sužeisti, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

REKLAMA

Rungtynės tęsėsi nepaisant smurto ir tai dar labiau papiktino sirgalius.

Dėl šio incidento vyriausybė neribotam laikui atidėjo visas Egipto aukščiausiosios futbolo lygos rungtynes, sakoma premjero biuro pareiškime.

Sekmadienio rungtynės tarp Kairo komandų „Zamalek“ ir „Enbi“ buvo atviros visuomenei, ne taip, kaip dauguma kitų rungtynių tarp Egipto klubų nuo to laiko, kai 2012-aisiais per riaušes stadione Port Saide žuvo daugiau kaip 70 žmonių. Tos riaušės buvo didžiausia su sportu susijusi tragedija per visą šalies istoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministerija šio sekmadienio rungtynių žiūrovų skaičių apribojo 10-čia tūkst. ir bilietai greit pasibaigė.

Tūkstančiai sirgalių be bilietų lipo stadiono sienomis, kol policija juos išvaikė, nurodė ministerija.

„Zamalek“ gerbėjai į policininkus taikėsi pirotechnikos priemonėmis, o pareigūnai panaudojo ašarines dujas ir šratus, pranešė policija ir liudininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų