REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, vasario 9 d., vykusioje „Bendrystės su nevyriausybinėmis organizacijomis dienoje“ bendrovė „Microsoft” ir asociacija „Langas į ateitį“ skatino Lietuvos nevyriausybines organizacijas aktyviau išnaudoti informacines technologijas debesyje, suvokti IT saugumo grėsmes organizacijose ir tikslingai panaudoti 2014-2020 m. ES fondų investicijas. Nuo 2013 m. „Microsoft“ Lietuvoje skyrė 263 tūkst. eurų nevyriausybinių organizacijų darbo su IT gerinimui.

REKLAMA
REKLAMA

„Efektyviai dirbančios nevyriausybinės organizacijos yra brandžios valstybės požymis. Šiuolaikinės informacinės technologijos gali padėti visuomenei geriau atskleisti savo galimybes, todėl aktyviai remiame nevyriausybines iniciatyvas ir padedame optimizuoti darbo procesus. Šiuo metu dirbame su daugiau nei 86 tūkst. NVO visame pasaulyje, suteikdami joms technologijas, padedančias pagerinti darbą vietinėse organizacijų bendruomenėse bei darbe su visuomenėje“, – sako Kristijonas Kaikaris, „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius.

REKLAMA

Praėjusiais metais, įgyvendindama paramos nevyriausybinėms organizacijoms programą, „Microsoft“ suteikė virš 800 tūkst. programinės įrangos licencijų NVO ir mokslo organizacijoms visame pasaulyje, kurių bendra suma viršijo 824 mln. eurų. Lyginant su 2013 m., ši suma išaugo 18 proc., o organizacijų, kurioms suteikta nemokama programinė įranga, skaičius didėjo 22,4 proc. 2014 m. „Microsoft“ suteikė nemokamą programinę įrangą virš 86 tūkst. NVO daugiau nei 125 šalyse.

REKLAMA
REKLAMA

Paramos programos stiprinimui – „Office 365 NVO“

Praėjusiais metais „Microsoft“ pastiprino savo programinės įrangos paramos programą, pradėdama teikti „Office 365 NVO“ įrangą 92 šalyse, įskaitant ir Lietuvą. Programa suteikia galimybę NVO nemokamai naudotis bendrovės naujausia debesų paslauga, kuri leidžia iš bet kur pasiekti „Microsoft Office“ programas, el. paštą, kalendorių, konferencinių skambučių internetu ir kitus įrankius visuose įrenginiuose, lengvai dalintis informacija, efektyviai valdyti administracinius darbus. Tai leidžia organizacijoms taupyti laiką ir resursus IT išlaikymui bei priežiūrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per paramos programą 2014 m. „Microsoft“ paaukojo 48 mln. eurų vertės „Office 365“ įrangos, suteikdama 1,5 mln. licencijų beveik 11,5 tūkst. NVO visose šalyse. Siekdama skatinti NVO visame pasaulyje efektyvinti darbą, bendrovė 2014 m. surengė 45 „Bendrystės su NVO dienos“ renginius 35 šalyse.

Dėmesys – duomenų saugumui organizacijų viduje

Kartu su „Bendrystės su NVO diena 2015“ Lietuvoje prasidėjo ir kasmetinė „Saugesnio interneto savaitė 2015“, skirta atkreipti visuomenės ir organizacijų dėmesį į saugų naudojimąsi internetu.

REKLAMA

„Apie saugumą internete kalbame su vaikais, pedagogais, mokome bibliotekininkus, tačiau duomenų saugumas organzacijose yra ne mažiau svarbi tema. Didelėse verslo įmonėse tuo paprastai rūpinasi duomenų apsaugos konsultantai ar išoriniai ekspertai, diegiami technologiniai sprendimai. Tačiau šiandien siekėme pabrėžti duomenų svarbą ir jaunimo organizacijose bei suteikti joms informacijos apie pirmuosius žingsnius, kaip patiems pasirūpinti duomenų apsauga, įgyvendinant visuomenei svarbius projektus ir sprendžiant opias problemas”, – sako Loreta Križinauskienė, „Langas į ateitį“ direktorė.

„Saugesnio interneto savaitę“ kartu su asociacija „Langas į ateitį“ organizuoja Švietimo informacinių technologijų centras, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba bei VšĮ „Vaikų linija”, projektą remia „TEO LT“. Pasak iniciatyvos organizatorių, organizacijos duomenų apsauga yra itin svarbi, nes net nežymus informacijos praradimas gali pakenkti organizacijos veiklai ar jos įvaizdžiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų