REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausio bučinio paslaptį, garantuojančio pilnavertį lūpų kontaktą, atskleidė vienas mokslininkas, slapta stebėjęs įsimylėjėelių poreles trijose šalyse.

Geriausio bučinio paslaptį, garantuojančio pilnavertį lūpų kontaktą, atskleidė vienas mokslininkas, slapta stebėjęs įsimylėjėelių poreles trijose šalyse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu jūs sumąstėte ką nors pabučiuoti šv. Valentino dieną tam, kad gautųsi geriausias pilnavertis bučinys, jūs būtina palenkti galvą į dešinę.

REKLAMA

Prie tokios išvados priėjo profesorius Onuras Gunturkunas iš Bochum University (Vokietija) po to, kai stebėjo 124 besibučiuojančias poreles oro uostuose, parkuose, geležinkelio stotyse ir paplūdimiuose JAV, Vokietijoje ir Turkijoje.

Siekdamas gauti kuo geresnius duomenis, jis stebėjo pirmą bučinį ir į savo apskaitą neėmė porų su mobiliaisiais telefonais, kurių skambučiai galėjo sutrukdyti jo tyrimui.

O. Gunturkumas stebėjo besibučiuojančius nuo 13 iki 70 metų amžiaus ir suprato, kad mėgėjų palenkti galvą į dešinę yra du kartus daugiau nei tų, kurie linkę palenkti galvą į kairę.

REKLAMA
REKLAMA

Profesorius O. Gunturkumas pabrėžė, kad jo tyrimas buvo atliktas ne dėl susidomėjimo bučiniais: jis norėjo “suprasti, kai vystosi galvos smegenų asimetrija”. Jo nuomone, įprotis palenkti galvą į dešinę išsivysto dar tuo metu, kai embrionas yra motinos gimdoje. Profesoriaus prognozėmis, šv. Valentino dieną nebus bučinių trūkumo tuo atveju, jeigu santykis tarp dešinio ir kairio galvos palenkimo sudarys proporciją 2:1.

Tuo tarpu keturios iš devynių porų linkusios bučiuotis, palenkusios galvą į dešinę, ir tik viena iš devynių bučiuosis, galvą palenkusios į kairę. Pirmuoju atveju garantuojamas bučinio “stabilumas”, nereikalaujantis sukioti galvos, antruoju – kokybiškas lūpų kontaktas proceso pradžioje. O štai likusios keturios iš devynių poros trinsis ir susidurs nosimis, siekdami susilieti lūpomis tai iš dešinės, tai iš kairės. Tikėtina, kad pirmas bučinys didžiajai įsimylėjėlių daliai per šv. Valentino dieną bus nesėkmingas. Galvos palenkimas į dešinę bučiuojantis - tai tik viena iš žmogaus “dešiniųjų pirmenybių”. Kaip žinia, žmonių dešinės kojos, ausys ir rankos yra labiau išsivysčiusios, todėl kad jie linkę jas naudoti du kartus dažniau, nei kairiąsias galūnes.

Paskutinėmis savaitėmis motinos gimdoje vaikui išsivysto įprotis laikyti galvą palenkus į dešinę. Profesoriaus tyrimas parodo, kad suaugęs žmogus įsisavina šį įprotį, o jo pagrindu formuojasi judėjimo ir jutimo įgūdžiai, taip pat kitos žmogaus elgesio asimetrijos rūšys.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų