REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažniausia porų problema

Žinių radijas

Dažniausiai porų problema – nemokėjimas laiku atpažinti savo poreikių, kylančio nepasitenkinimo ir nemokėjimas jo tinkamai išreikšti, „Žinių radijui“ penktadienį sakė psichologė psichoterapeutė Lina Gudaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia, be abejo, susiję su šeima, kurioje užaugo, kokį pavyzdį, šeimos modelį matė – tai daro labai didelę įtaką, dažniausiai žmonės kartoja tokį pat modelį ir savo šeimoje automatiškai, jeigu tai yra nesąmoninga. Jeigu tai yra įsisąmoninama, bandoma ieškoti priežasčių, problemų – tai psichologo kabinete ir vyksta, bandoma įsisąmoninti, ieškoti priežasčių, ieškoti, ką galima padaryti kitaip, kokį kitokį, efektyvesnį modelį kurti, kad tokių problemų ateityje nekiltų“, - laidoje „Žvilgsnis“ kalbėjo L. Gudaitė.

REKLAMA

Pasak jos, dažniausiai santykius griauna neteisingi lūkesčiai, manymas, kad kitas asmuo turi pirmasis rodyti iniciatyvą ir savo meilę.

„Galbūt tai galima būtų įvardinti kaip išsiplėtojusį egoizmą arba nebrandžią meilę, tikintis, kad kitas man dovanos meilę, o ne aš. Brandi meilė – pirmiausia duodanti meilė. Tad pagrindinė priežastis – brandumo stoka“, - kalbėjo psichologė.

Anot jos, nesėkmes santykiuose kyla tada, kai dėl santykių nesistengiama, kai ieškoma „greito maisto“. Tikra meilė, L. Gudaitės teigimu, neatsiejama nuo pastangų, pagarbos, atsakomybės, rūpesčio vienas kitu.

REKLAMA
REKLAMA

„Nebrandi meilė vadovaujasi aistra, pasitenkinimu ir todėl kyla daug problemų, nes pamirštami esminiai dalykai. Aistra yra svarbus komponentas, bet be įsipareigojimo, atsakomybės, be draugystės, be meilės – tai laikinas dalykas“, - pažymi psichoterapeutė, pridurdama, kad puoselėjama aistra gali trukti iki gilios senatvės.

L. Gudaitė taip pat atkreipia dėmesį, kad vyras turi būti vyriškas, o moteris moteriška – tada, anot jos, aistra bus visą laiką.

„Jeigu kiekvienas puoselėtų savo asmenybe ir rūpintųsi vienas kitu, tada nekiltų problemos šeimoje dėl neištikimybių“, - sakė ji.

Vasario 14-ąją minima šv. Valentino – įsimylėjėlių diena.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų