REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Meilės apžavų galia

Raganos, būrėjos, ekstrasensai – kaip prisivilioti naują simpatiją

Meilė – viena stipriausių jėgų, priverčiančių suktis pasaulį. Nors gyvename XXI a., vis dar daug dėl nelaimingos meilės kenčiančių įsimylėjėlių skuba guostis ne draugams ar artimiesiems, o kreipiasi į raganas, būrėjas, ekstrasensus ar aiškiaregius, tikėdamiesi pasitelkę antgamtines jėgas susigrąžinti į kito glėbį išėjusią antrąją pusę ar prisivilioti naują simpatiją.

REKLAMA
REKLAMA

 

Sudaužytų širdžių gydytoja

Nelaiminga meilė, neištikimybė, trečio žmogaus atsiradimas poroje – pagrindinės problemos, dėl kurių dažniausiai žmonės kreipiasi į būrėjas, raganas ar kitų antgamtinių galių turinčius okultistus. Taip išgydyti širdies žaizdas viliasi ne tik dailiosios lyties atstovės, bet ir vyrai. Vyriausiąja Lietuvos ragana vadinama Vilija Lobačiuvienė pastebi, kad kuo toliau, tuo daugiau sudaužytų širdžių praveria jos kabineto duris. Taip yra todėl, kad šeimos statusas yra sumenkęs. Žmonės, duodami priesaiką mylėti iki gyvenimo galo, dažnai nesusimąsto, kad jos ir reikės laikytis amžinai. Dažnam atrodo, kad jeigu davė žodį, jį gali ir atsiimti.

REKLAMA

„Neatsakingas priesaikos davimas veda prie to, kad žmogus, įsimylėjęs ar susižavėjęs kitu žmogumi, renkasi ne šeimą ir pareigą, o savo poreikių tenkinimą. Kaip neatsakingai duoda įžadus, taip neatsakingai juos ir atsiima. Labai retai kada toks žmogus lieka šeimoje“, – pastebi V. Lobačiuvienė.

Deja, ne visada ir ji galinti pagelbėti. Gyvenime dažnai ne viskas klostosi taip, kaip planuota ir tikėtasi. Tuomet belieka padėti tik susitaikyti su išsiskyrimu ir bent kiek apmalšinti širdies žaizdas.

REKLAMA
REKLAMA

„Visada sakau, kad nei antroji pusė, nei vaikai ar tėvai nėra jūsų nuosavybė. Jeigu jūsų žmogus apsisprendė išeiti, tenka su tuo susitaikyti, kad ir kaip būtų liūdna. Bet jeigu matau, kad antroji pusė yra kryžkelėje ir dar dvejoja, visada stengiuosi padėti. Tuščiomis rankomis tikrai nepalieku: pamokau, kaip reikia elgtis su savo mylimuoju, kaip keisti savo elgesį, pagaliau – kad reikia atrasti save iš naujo“, – kalbėjo vyriausioji Lietuvos ragana.

Nors situacijos visada tos pačios, bet kiekvienoje šeimoje ar poroje kitaip pasikartoja. Iš aukščiau nulemta, ar apskritai du žmonės gali gyventi kartu, kokia jų kaip poros misija – kažką sukurti ar pašaukti naują gyvybę. O kartais išbandymai šeimai siunčiami tam, kad vyras ar moteris pabustų, iš naujo pamatytų ir atrastų vienas kitą. Išmoktų kitaip bendrauti ir tausoti savo antrąją pusę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kartais žmonės atsiduria savotiškoje aklavietėje: gyventi kartu darosi nuobodu, o eiti nėra kur. Tas sukrėtimas kaip tik padeda išgryninti jausmus, suvokti, ar tai tavo žmogus. Tai savotiškas jausmų egzaminas, nes gyvenant daug metų šeimoje vienas prie kito priprantama ir pamirštama, kad reikia rūpintis vienam kitu ir savo santykiais. Niekada šie dalykai nevyksta šiaip sau. Juk visi šeši milijonai žmonių į mūsų gyvenimą neateina. Sutinkame tuos žmones, kurie ir turi ateiti į mūsų gyvenimą, turi tam tikrą programą. Jeigu vyras ar moteris yra neištikimi savo antrajai pusei, reikėtų nebijoti išsiaiškinti ir pakovoti dėl savo žmogaus“, – kalbėjo V. Lobačiuvienė.

REKLAMA

 

Meilės burtai

Į raganą kreipiasi išduoti ar palikti savo mylimųjų moterys ar vyrai, tikėdamiesi antgamtiškų, magiškų dalykų, kurie sugrąžintų žmogų. Labai dažnai besikreipiantieji yra įsitikinę, kad jų antroji pusė paveikta burtų ar antgamtiškų galių, nes žmogus per gana trumpą laiką pasikeitė neatpažįstamai. V. Lobačiuvienė.

„Neneigiu, kad yra tokių, kurie naudoja vadinamąją buitinę meilės magiją, norėdami pritraukti mylimąjį. Bet daugeliu atveju tai paprasčiausiai meilė trečiam žmogui. Meilė yra tam tikra priklausomybės būsena kaip narkotikai, alkoholis ar lošimai. Žmogui, kuris lieka įskaudintas ir paliktas, ir tam, kuris įsimyli kitą, nėra lengva apsispręsti, nes meilė labai sudėtinga psichologinė būsena“, – „Sekundei“ pasakojo V. Lobačiuvienė.

REKLAMA

Nuo seniausių laikų naudojama meilės magija ir dabar neprarado savo reikšmės. Tai viena stipriausių magijos rūšių. Taip yra todėl, kad tai susiję su žmogaus jausmais ir tapatumo klausimais.

„Ilgą laiką išlaikyti vyrą šeimoje buvo tas pats, kas išlikti gyvenime. Juk seniau moteris namuose augindavo krūvą vaikų, o vyras būdavo vienintelis maitintojas, nuo jo priklausė visos šeimos gyvenimas. Merginos, norėdamos susikurti sau ir savo palikuonims saugią ateitį, siekė turtingesnio vaikino. Iš dalies meilės magija išliko iki mūsų dienų todėl, kad ją naudojo ir tie, kurie valdė pasaulį“, – kalbėjo vyriausioji Lietuvos ragana.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Burtai – ne žaidimas

Nors kiekvienoje situacijoje reikia ir kitokių „vaistų“, iki mūsų dienų išliko įvairių patarimų ir burtų, kaip sužavėti ir prisitraukti mylimąjį. Dažniausiai tai susiję su kūno energetika, žmogaus juslėmis, fizine trauka.

Tam naudojami prakaito lašeliai, kūno plaukai, nagai, odos dalelytės. Patys populiariausi – į pažastį įsidėti obuolio skiltelę ar riešutą, kad prisigertų energetikos, ir duoti suvalgyti žmogui, kurio siekiama.

Moterys dažnai į vyro maistą įlašindavo savo mėnesinių kraujo, kad vyras būtų amžinai tik su ja. O kai norima, kad šeimą aplenktų trečio žmogaus vilionės, surišti dvi žvakes kaspinu ir uždegti ar sudėti kartu mylimųjų nuotraukas ir kreida apibrėžti ratą – energetinę tvorą, kad ši saugotų nuo pašalinių akių ir jausmų.

REKLAMA

„Receptų, kaip išlaikyti ir pririšti antrąją pusę, yra labai įvairių. Turiu išlikusią seną magijos knygą, kurioje vienas įdomesnių receptų, kaip Skandinavijos moterys siekdavo šeimoje išlaikyti vyrą. Jos prisirinkdavo gandro išmatų, jas sudžiovindavo ir nematant vyrui įberdavo į maistą, kad šis neišeitų iš lizdo ir nepaliktų šeimos. Gal ir nelabai estetiškai atrodo, bet veikia“, – patikino ragana.

Ji pabrėžia, kad visi šie iš pažiūros nekalti burtai nėra žaidimas. Neretai atsitinka taip, kad burtai atsigręžia prieš patį žmogų. Pavyzdžiui, įsimyli kitą, bet ramiai gyventi neduoda tas, kurį ji ar jis užbūrė. Arba atsitinka kokia nelaimė, ir tas žmogus būna pririštas visam gyvenimui.

REKLAMA

„Reikia labai gerai apmąstyti, ar to žmogaus reikės visą gyvenimą. Daugelis moterų man tiesiai šviesiai sako – noriu, kad jis sugrįžtų bet kokia kaina, o paskui jam atkeršysiu ir paliksiu. Ir nepagalvoja, kad tai gali atsigręžti prieš jas pačias. Į įvairius išbandymus kiekvienas reaguoja skirtingai ir nėra nė vienos šeimos, kuri nesusidurtų su sunkumais. Santykių misterija niekada nebūna lengva“, – teigė V. Lobačiuvienė.

 

Panaikina meilės apžavus

Būrėja Vaiva Budraitytė pripažino, kad šeimos krizę patiriantys žmonės – dažniausi jos klientai. Taip yra todėl, kad ji šiuo klausimu turi tvirtą nuomonę – šeima yra svarbiausia. Be to, ji su vyru Gaudentu gali panaikinti užkalbėjimus ir meilės apžavus. Tam naudojamos tibetietiškos maldos. V. Budraitytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ne paslaptis, kad kartais moterys yra negarbingos ir lenda į svetimą šeimą, nori užburti ir pritraukti įsipareigojusį vyrą. O kiekviena normali moteris stengiasi išsaugoti savo šeimą“, – sakė V. Budraitytė.

Pastaruosius porą metų ji jau nebesulaukia tokių dailiosios lyties atstovių, kurios prašo padėti „suvystyti“ svetimą, neretai vedusį vyrą. Labiausiai būrėją šokiravęs atvejis, kai su įspūdinga pinigų suma atėjo jauna mergina ir rodydama į populiariame žurnale išspausdintą žinomo verslininko milijonieriaus nuotrauką paprašė, kad ši taip užburtų vyriškį, jog šis būtų jos. Įdomiausia tai, kad mergina su mergišiaus etiketę turinčiu vyriškiu net nėra bendravusi.

REKLAMA

„Aš noriu jo ir padaryk taip, kad jį suviliočiau – toks prašymas jau pakvipo absurdu. Tai jau juodoji magija, o mes su vyru tuo neužsiimame. Kaip chirurgai neatlieka skrodimų, taip mes galime tik panaikinti prakeikimus ir juodąją magiją. Niekada tokių dalykų nedarau, dar ir išbaru, ir atskaitau didelį moralą, todėl jau kuris laikas tokiais prašymais nei į mane, nei į vyrą nebesikreipia“, – atviravo būrėja.

Šeimoje atsiradus trečiam žmogui dažnam iškyla dvejonių, ar verta saugoti šeimą: atleisti ir toliau gyventi, ar paleisti savo antrąją pusę. V. Budraitytė pastebi, kad dažniausiai vyrai, susiradę meilužę, teisinasi, kad su žmona nėra jokių bendrų interesų.

REKLAMA

Dažniausiai su ja ir elgiasi šiurkščiai: visaip engia ir žemina, kad kilus konfliktui galėtų trenkti durimis ir išeiti pas kitą. Meilužės teisinasi, kad šeimos ir nebuvo, kitaip vyras negastroliuotų su kitomis moterimis. Tačiau praktika rodo ką kita: vyrai kitų moterų ieško tada, kai namuose viskas tobula.

„Moterys į kairę dažniausiai suka, kai jų netenkina seksualinis gyvenimas su vyru, kai yra nelaiminga, nevertinama ir pavargusi nuo visko. O vyras atvirkščiai – kai šeimoje viskas yra per daug tobula – namai tvarkingi, vaikai prižiūrėti. O jie patys jaučiasi kaip ereliai: matomi, žinomi, populiarūs, merginos limpa kaip musės prie medaus. Kol žmona rūpinasi namais, jie – visu haremu“, – šypsosi V. Budraitytė.

REKLAMA
REKLAMA

 

Šeima – nuolatinis darbas

Būrėjos teigimu, nors žvaigždės gali padėti arba ne palaikyti tvirtus santykius tarp dviejų žmonių, vis dėlto santuoka yra juodas darbas, kurį turi dirbti abi pusės. Santuoka yra pareiga, atsakomybė, investicija į senatvę, o meilužes ar meilužius galima keisti pagal poreikį. Beje, ji pastebi ir tai, kad vyras, kuris linkęs nuolat sukti į kairę, šeimos praktiškai niekada nepalieka. Daug didesnis pavojus kyla, kai vyras nuklysta pirmą kartą ir įsimyli naują simpatiją.

„Tokiems vyrams seksas kaip šviežias medus, net ir pagyvenusiems vyrams suminkštėja protas“, – juokiasi V. Budraitytė.

Nuo neištikimybės niekas nėra apsaugotas. Kaip tūkstančius metų egzistuoja santuoka, taip ir meilužių institucija. Ir nauja karta jokio metodo, kaip būtų galima to išvengti, nesuras. Būrėja teigia, kad nuklysti į šalį galima tik nežeminant kito žmogaus orumo – kad antroji pusė apie trečią žmogų nė nesuostų.

„Kaip sakoma, akys nemato, ir širdies neskauda. Tačiau jeigu nėra atsakomybės, šeimos nė neverta kurti. Kai yra šeima, vaikai, abu partneriai privalo ja rūpintis ir nepamiršti vienas kito. Juk ir Bažnyčia sako, kad sekso nebuvimas nuodėmė. Tad mylėkite ir mylėkitės, tik darykite tai pagal taisykles“, – Valentino dienos proga palinkėjo V. Budraitytė.

REKLAMA

 

Meilės laužą reikia kurstyti

Aiškiaregė, psichoanalitikė, tarologė Gerda Red taip pat sakė, kad beveik 90 proc. į ją besikreipiančiųjų – dėl sudaužytos širdies skaudulių. Taip yra todėl, kad žmogus sukurtas mylėti ir būti mylimas. Tarologė Gerda Red

Meilei nėra amžiaus cenzo: žmonės myli nuo gimimo iki mirties. Todėl kai pajunta, kad gali netekti mylimojo, sužino apie neištikimybę ar įsipainioja trečias asmuo, ieško pagalbos.

„Kreipiasi pagalbos tiek moterys, tiek ir vyrai. Beje, stiprioji lytis tą daro vis dažniau. Pastebiu, kad vis daugiau šeimų išyra dėl tarnybinių romanų. Žmogus nori, kad jų meilės objektas mylėtų tik jį vieną. Ir jeigu praėjo nedaug laiko, įmanoma susigrąžinti antrąją pusę. Bet jeigu vyras išėjo daugiau kaip prieš penketą metų ir sekretorė jau pagimdžiusi nuo jo vaiką, padaryti nieko neįmanoma“, – pasakojo G. Red.

Aiškiaregė tikina, kad kartais žmogui užtenka ir paprastų gyvenimiškų patarimų, ką reikia keisti santykiuose, kaip elgtis vienoje ar kitoje situacijoje, mat jeigu antroji pusė jau pradeda dairytis į kitus partnerius, vadinasi, kažkas yra praleista.

„Visada sakau, pasitikėk, bet patikrink. Siekiant išsaugoti santykius, reikia jiems suteikti naujų kibirkščių. Be abejo, labai svarbus ir seksualinis gyvenimas: kai partneriai nebegeidžia vienas kito, šeima pradeda byrėti, o kai viskas liepsnoja, partneriai tikrai nesidairys kitur“, – mano G. Red.

REKLAMA

Neretai tenka pasitelkti ir baltąją meilės magiją, pavyzdžiui, savo plaukais apsukti mylimojo drabužių sagą, verdant sriubą užkalbėti, kad visą gyvenimą mylėtų tik ją vieną ir kad būtų reikalinga jam kaip druska šiai sriubai, uždegti meilės žvakes. Taip pat yra ir juodoji magija, tačiau retas kuris būrėjas ryžtasi ją naudoti, nes visa tai vėliau sugrįžta.

„Užbūrus žmogų galima sau padaryti ir meškos paslaugą. Moteris užsimanė turėti vyrą, jį užbūrė, o kai meilė praėjo, iš akių išsikrapštė bulvieną ir pamatė visas jo neigiamybes, atsikratyti jau būna sunku“, – pasakojo aiškiaregė.

Be to, burtais pririštas vyras labai pasikeičia, tampa kaip nesavas, viskam abejingas tarsi zombis. Labai dažnai įjunksta į taurelę.

„Nelaiminga meilė arba meilės burtai taip pat yra viena iš dažniausių priežasčių, kodėl Lietuvoje vyrai taip dažnai patys nusprendžia pasitraukti iš gyvenimo“, – pabrėžia G. Red.

Jos teigimu, visus meilės užkalbėjimus ir burtus galima panaikinti ir suteikti apsaugą. O nuo apžavų patiems galima apsisaugoti nešiojant kryželį ar natūralius akmenis. Lietuviams pats tinkamiausias – gintaras. Taip pat rekomenduojama miegamajame turėti nedidelį kryželį, kuris saugotų nuo visų blogybių.

„Linkiu visiems, kad mylėtų ir būtų mylimi. Amžina meilė tikrai yra, bet dėl jos reikia kovoti“, – sakė G. Red.

 

Lina DRANSEIKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų