REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Siemens“ arenoje visu garsu skambėjo romantiškos, gitaros skambesiu pagardintos Edo Sheerano dainos. Melomanų džiaugsmui, Vilniuje įvyko vienas laukiamiausių 2015 metų koncertų, į kurį susirinko apie 10 tūkst. populiaraus atlikėjo gerbėjų.

„Siemens“ arenoje visu garsu skambėjo romantiškos, gitaros skambesiu pagardintos Edo Sheerano dainos. Melomanų džiaugsmui, Vilniuje įvyko vienas laukiamiausių 2015 metų koncertų, į kurį susirinko apie 10 tūkst. populiaraus atlikėjo gerbėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Didžiojoje Britanijoje įsikūrusių kolegų bei draugų ne kartą teko girdėti istorijas, kuriose pasakojama kaip Sheerano gerbėjos dienas (o kartais ir savaites) praleidžia prie arenų pastatytose palapinėse, lūkuriuodamos savo dievaičio. Iš skeptikų lūpų ne kartą teko išgirsti retorinį klausimą, kodėl šis britas yra toks pervertinamas? Ką gi, kai 23-ejų vaikinukas, dėl savo svajonės perėjęs ugnį ir vandenį, kuria dainas, o didžiulę erdvę scenoje sugeba užpildyti stovėdamas joje vienut vienutėlis, rankose laikydamas pamėgtą gitarą, bei it fleitininkas iš pasakų, valdydamas daugiatūkstantinę minią, kelti pervertinimo klausimą, kažin ar yra verta. Pats geriausias įvertinimas iš mano, kaip žurnalistės pusės, būtų trumpas ir drūtas pasakymas, kad šis, kiek daugiau nei dvi valandas trukęs pasirodymas, yra vertas kiekvieno už jį sumokėto cento.

REKLAMA

Populiarumo Olimpą pasiekusio Sheerano pasirodymą apšildė perspektyvus atlikėjas iš Didžiosios Britanijos – Ryanas Keenas, kuris 2011 metais buvo pakviestas, kartu su tuomet dar tik kylančia žvaigžde, surengti bendras gastroles. Likus trims savaitėms iki turo pradžios, Keenas persipjovė dešinės rankos sausgysles, bandydamas atidaryti vyno butelį be kamščiatraukio. Nepaisant šio incidento, menininkas nepraleido puikios progos ir leidosi į kelionę su Edu.

REKLAMA
REKLAMA

Po keturiasdešimties minučių, arenoje didėjant šurmuliui ir iš nekantrių gerbėjų lūpų pasigirstant klausimui „Kur Edas?“, scenoje pasirodė ir vakaro kaltininkas. Albumo „X“ pristatymo koncerte britas atliko kūrinius ne tik iš šio, jau minėto naujausio albumo („I’m a Mess“, „Don’t“, „Nina“, „Take it Back“, „One“, „Photograph“, Bloodstream“, „Tenerife Sea“, I See Fire“, „Sing“, „Thinking Out Loud“), bet ir anksčiau išleistus hitus „Lego House“, „Drunk“, „Give Me Love“, „The A Team“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į Vilnių Edo Sheerano komanda atsivežė visą koncertui reikalingą garso ir apšvietimo įrangą bei didžiulius LED ekranus. Aparatūra keliavo 6 sunkvežimiais, o 70-ties žmonių techninis personalas atvyko keturiais miegamaisiais autobusais. Pats Edas Sheeranas su artimiausių asistentų palyda keliavo atskirai nuo kolektyvo, o jo atvykimo bei viešbučio, kuriame atlikėjas apsistojo, detalės nebuvo atskleistos. Arenos užkulisiuose buvo įrengta speciali virtuvės-valgomojo zona. Organizatorių buvo prašoma pasirūpinti pagalbiniu personalu bei pateikti 150 rankšluosčių, 100 kg. ledukų bei pasirūpinti tinkamais baldais persirengimo kambariuose. Ypatingas dėmesys taip pat buvo skirtas paties atlikėjo ir jo komandos apsaugai.

REKLAMA

Edwardas Christopheris „Edas“ Sheeranas, gimęs 1991-aisiais mažame Framlinghamo miestelyje, savo dainas pradėjo kurti dar besimokydamas mokykloje. Vėliau dirbo gitarų techniku grupėje „Nizlopi“, kol 2008 m. persikėlė į Londoną ir pats pradėjo koncertuoti mažuose klubuose. 2009 m. vaikinas surengė net 312 koncertų, taip siekdamas pagerinti Jameso Morrisono rezultatą su 200 pasirodymų per metus, apie kurį perskaitė viename interviu. 2011 m., dirbdamas kartu su „No. 5 Collaborations Project“, Sheeranas atkreipė sero Eltono Johno dėmesį ir sudomino Jamie Foxxą, pakvietusi Edą į savo radijo šou. Tuomet dainų kūrėjas pasirašė sutartį su įrašų leidybos kompanija „Asylum Records“.

REKLAMA

Debiutinis Sheerano albumas „+“ tapo šešiskart platininiu Didžiojoje Britanijoje. Čia jis buvo parduotas beveik 2 mln. kopijų tiražu. Jaunojo atlikėjo karjera tebekyla kosminiu greičiu. Netikite? Įdomus faktas: Edas Sheeranas jau buvo nominuotas 47 kartus (šiame sąraše prestižiniai „Grammy Awards“, „MTV Europe Music Awards“, „World Music Awards“, „Young Hollywood Awards“, „Teen Choice Awards“, „MTV Video Music Awards“ ir daugybė kitų). Ir tai dar toli gražu ne pabaiga. 

Koncerto įvertinimas: 10 balų. Juk gerai muzikai nereikia prabangių kostiumų ar blizgių dekoracijų. Pakanka žmogaus-orkestro scenoje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų