REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveiki produktai, žadinantys aistrą

Paprastai afrodiziakus įsivaizduojame kaip ypatingus, egzotiškus patiekalus ar produktus. Tačiau iš tiesų beveik visi valgomi produktai vienoje ar kitoje kultūroje tam tikru laikotarpiu buvo laikomi afordiziakais.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgas sąrašas

Afrodiziakai - graikų grožio ir vaisingumo deivės Afroditės vardu pavadintos priemonės, sukeliančios arba didinančios lytinį potraukį. Žinoma, pirmiausiai prisiminsite šokoladą, šampaną ir jūros gėrybes. Tačiau reiktų atkreipti dėmesį ir į rečiau minimus, bet taip pat prie afrodiziakų priskiriamus prieskonius: petražoles, kmynus, cinamoną, gvazdikėlius ar anyžius. Taip pat tokias daržoves kaip: svogūnai, česnakai, kopūstai, morkos, burokėliai, pupelės, agurkai, pomidorai. Bei vaisius ar uogas: kriaušes, braškes, slyvas, vynuoges, bananus ar obuolius. Prie produktų, žadinančių aistrą, priskiriami ir sūris, kiaušiniai, grybai, arbata, kava, vynas ir medus.

REKLAMA

Tad pasirinkimas platus. O kokia nauda? Vieni produktai laikomi afrodiziakais dėl jų poveikio. Pavyzdžiui, kava ir arbata – stimuliuoja, o saikingai vartojamas alkoholis - atpalaiduoja, gerina kraujotaką. Nors pastarojo metodo sveikatos priežiūros specialistai ko gero rinktis nesiūlytų. Be to, išgersite šiek tiek per daug vyno ir visas procesas vyks atvirkščiai – lytinis potraukis dings. Kiti afrodiziakai jais tapo dėl panašumo į intymias vyriškas ar moteriškas vietas ar kvapo.

Štai pateikiame tris rečiau minimus afrodiziakus, kurie turi ne tik aistrą žadinančių savybių, tačiau ir pasižymi geru poveikiu sveikatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų