REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarologas L. Malinauskas: jei valdžią gaus nusikalstamos grupuotės, tauta bėdų turės dešimtmečiui

Į savivaldybių tarybas veržiasi ir idealistai, ir nusikaltėliai?

Vienas garsiausių Lietuvos tarologų Leopoldas Malinauskas naujienų portalui balsas.lt atskleidė, kad artėjant kovo 1-ąjai, kai per savivaldybių tarybų rinkimus pirmą kartą tiesiogiai rinksime ir merus, į jo duris pabeldė ne vienas pretendentas užimti aukštą postą įvairiose Lietuvos savivaldybėse.

REKLAMA
REKLAMA

Deja, bent jau dalis mus raginančių balsuoti už juos ir žadančių vienokias ar kitokias teigiamas permainas politikų tarologą švelniai tariant nuvylė.

REKLAMA

„Pamačiau dviejų tipų žmones. Vieni – idealistai, kuriems rūpi sukurti daugiau vietų vaikų darželiuose, nutiesti naujus dviračių takus. Jie neturi pinigų, bet pinigai jiems nelabai ir rūpi. O kita grupė turi pinigų ir tvirtina, kad jų pinigai uždirbti švariai. Bet įspūdis toks, kad gaujų lyderiai, pasinaudodami pasikeitusia rinkimų sistema, nori ateiti valdyti miestelį“, – neminėdamas nei konkrečių pavardžių, nei pretendentus remiančių partijų, nei vietovių sakė L. Malinauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Dalindamasis savo pastebėjimais žinomas tarologas tęsė: „Tie antrieji į valdžią veržiasi norėdami legalizuoti, išplauti pinigus ir viską kontroliuoti. Susitvarkyti su konkurentais ir oponentais. Ir ateiti jie ketina ne 4 metams, o mažiausiai 10 metų. Jei jiems pasiseks sugriebti valdžią, nežinau, kaip bus, nes ir iškrapštyti juos iš postų nebus kam“.

„Gaila, bet nusikaltėliai rado sau naują nišą. Ir jei jie gaus valdžią, jei valdys ir kontroliuos miestą nusikalstamos grupuotės, niekas jiems nepasipriešins – bijos, nes ar nuo kelio nuvažiuosi, ar dar kas atsitiks. Jei jie gaus valdžią, tautai tai gali tapti nauja dešimtmečio bėda“, – sakė L. Malinauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ką daryti, kad jo įžvalgos nesimaterializuotų, o taip ir liktų tik įžvalgomis ar perspėjimu, žinomas tarologas atsakė, kad nepakanka, jog žmonės galvotų už ką balsuoja.

„Gal Valstybės saugumo departamentas (VSD) ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) galėtų daugiau prisidėti filtruojant kandidatus, pažiūrėti, kokia jų praeitis, iš kur jų pinigai.“, – svarsto L. Malinauskas.

Apie tai, kokias perspektyvas įvairiems politikams artėjančiuose rinkimuose tarologui rodo kortos, papasakosime artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų