REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinių radijas Tėvai žino ar numano pavojus, su kuriais susiduria jų vaikai internete. 77 proc. respondentų teigia, kad domisi savo vaikų veikla internete, 9 proc. tai daro tik kartais, o visiškai nesidomi – 14 proc. Tai rodo Saugaus interneto tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

 

Vaikų psichiatras Linas Slušnys „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ sakė, kad vaikams, pavojus internete kyla ir dėl to, kad jiems dar sunku atsirinkti, kas yra netinkama:

REKLAMA

 

„Jų mąstymas arba atsparumas tokiems dalykams dar nėra susiformavęs. O tokių pavojų paletė - nuo įtraukimo į nusikalstamas veikas iki seksualinės prievartos. Nemanau, kad tie tėvai, kurie labai intensyviai domisi, ką veikia jų vaikas, yra blogi. Svarbu, kaip tai daroma ir kaip tai argumentuojama“.

 

L. Slušnys pabrėžia, kad internetinių technologijų mes nesugebėsime atsisakyti ir to nereikia daryti. Jų ateityje tik daugės:

REKLAMA
REKLAMA

 

„Mus reikia tik į šitą procesą įvesti tvarkos. Smagu, kad vis daugiau tėvų supranta, jog reikia kontroliuoti, ką vaikas veikia internete. Antra vertus, neramina tai, kad nemažai tėvų džiaugiasi ar didžiuojasi, kad dešimtmetis jau leidžia laiką socialiniuose tinkluose, nors iš esmės jis ten neturėtų būti. Jeigu tėvai neturinčiam 13 metų savo atžalai tai leidžia, vadinasi, jie pažeidžia jau pirmąjį tos kontrolės etapą. Nuo čia ir prasideda saugumo internete problema. Be kita ko, kompiuteris namuose turi būti maksimaliai atviras. Vaikas turi turėti tam tikrą privatumą, bet, antra vertus, tėvams būtina žinoti, ką vaikas veikia internete. Numojus ranka, esą daryk ką nori, svarbiausia, kad tik vaikas būtų namuose, tai gali kainuoti ir vaiko mokymo pasiekimus, ir nesugebėjimą sukaupti dėmesį. Pagaliau vaikas nustos, sakysim, skaityti, nes tai tampa nebeįdomu. To nesuvokiant, pasekmės gali būti katastrofinės“, – sakė L. Slušnys.

 

Tyrime dalyvavę suaugusieji dažniausiomis grėsmėmis internete įvardijo neteisėtą ir žalingą informaciją ir seksualinio pobūdžio pokalbius. Paaugliai grėsmėmis, su kuriomis jie dažniausiai susiduria internete, įvardijo priekabiavimą ir patyčias bei neteisėtą, žalingą informaciją

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų