REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę prasidėjusios kovos UEFA Čempionų lygoje tęsiasi ir šią savaitę. Šiandien pirmajame aštuntfinalio mače laukia dvi itin intriguojančios rungtynės.

REKLAMA
REKLAMA

Burtai lėmė, kad ir vėl aštuntfinalyje susigrums „Manchester City“ prieš „Barcelona“, o Turino „Juventus“ varžysis su vis geresnę formą demonstruojančia Dortmundo „Borussia“.

REKLAMA

„Manchester City“ – „Barcelona“

Abi komandos jėgas tarpusavyje tame pačiame etape išbandė jau ir praėjusį sezoną, kai „Barcelona“ įrodė pranašumą prieš „Man City“. Pirmasis susitikimas įvyks „Etihad“ stadione ir savo sirgalių „miestiečiai“ nesiruošia nuvilti.

Manuelio Pellegrini auklėtiniai savo kelią Čempionų lygoje pradėjo nuo „mirtininkų“ E grupės. Joje pirmoje vietoje su 15 taškų liko Miucheno „Bayern“, o „Man City“ paskutinėse rungtynėse nugalėjo „Roma“ ir užsitikrino vietą aštuntfinalyje. Anglijos čempionai po du kartus pralaimėjo, sužaidė lygiosiomis ir iškovojo pergalę.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu „Barcelona“ varžėsi F grupėje, kurioje taip pat buvo Paryžiaus „Saint-Germain“, Amsterdamo „Ajax“ ir Nikosijos APOEL. Luiso Enrique vadovaujama ekipa vargo turėjo tik su PSG futbolininkais, tačiau galiausiai su penkiomis pergalėmis ir vienu pralaimėjimu liko pirmoje vietoje.

Nacionaliniame čempionate „Man City“ užima antrąją vietą, o paskutinėse rungtynėse „miestiečiai“ pasilinksmino su savo varžovais. Anglijos „Premier“ „žydrieji“ prie savo žiūrovų „Newcastle United“ klubą nugalėjo rezultatu 5-0. Taip pat kiek anksčiau šalies čempionai rezultatu 1-4 sutriuškino ir „Stoke City“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinės rungtynės Ispanijos vicečempionas sėkmingai nesusiklostė ir „Barca“ kiek netikėtai namuose pralaimėjo „Malaga“ ekipai. Tuo pasinaudojo Madrido „Real“ ir nuo katalonų atitrūko iki keturių taškų. Vis dėlto iki pralaimėjimo Andalūzijos komandai „Barcelona“ buvo iškovojusi 11 pergalių iš eilės.

„Man City“ prieš rungtynes turi netekčių ir pagrindinė – Yaya Toure. Afrikietis susitikimą privalės praleisti dėl diskvalifikacijos, o taip pat aikštėje neišvysime Jameso Milnerio, kuris gydosi traumą. Kaip ir įprasta, „Barcai“ negalės padėti Thomasas Vermaelenas bei Douglas.

REKLAMA

Turino „Juventus“ – Dortmundo „Borussia“

Po ilgų metų – „Juventus“ Senojo žemyno turnyro aštuntfinalyje. Šiai dienai Massimiliano Allegri treniruojama ekipa atrodo grėsmingiau nei Dortmundo „Borussia“, tačiau vokiečių, o ypač Čempionų lygoje, nuvertinti negalima.

Italijos čempionai žygį aštuntfinalio link pradėjo nuo A grupės, kurioje buvo Madrido „Atletico“, „Malmo“ ir Pirėjo „Olympiakos“ klubai. „Juventus“ iškovojo tris pergales, du sykius pralaimėjo ir sykį sužaidė lygiosiomis, bet to pakako pasiekti antrąją vietą bei kelialapį į kitą etapą.

REKLAMA

Jurgeno Kloppo vadovaujami „geltonai juodi“ D grupėje sulaukė konkurencijos tik iš Londono „Arsenal“ ekipos, o autsaiderės čia buvo dvi – Briuselio „Anderlecht“ ir Stambulo „Galatasaray“. „Borussia“ kartu su Londono klubu surinko po 13 taškų, tačiau dėl geresnio įvarčių santykio pirmoje vietoje liko Vokietijos vicečempionai.

„Serie A“ čempionate „Juventus“ neturi sau rimtų priešininkų ir užtikrintai pirmauja. Vis dėlto per paskutines ketverias Italijos čempionato rungtynes „Bianconeri“ du kartus šventė pergalę bei tiek pat kartų sužaidė lygiosiomis. Savaitgalį po atkaklios kovos Turino miesto ekipa rezultatu 2-1 palaužė „Atalanta“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar prieš kelias savaites „Borussia“ buvo pačiame „Bundesliga“ dugne, tačiau grįžus Marco Reusui žaidimas pagyvėjo ir „geltonai juodi“ šiuo metu gali džiaugtis 12 pozicija. Paskutinės trys Vokietijos pirmenybių rungtynės baigėsi „Borussia“ pergalėmis, nors penktadienį J.Kloppo auklėtiniai turėjo vargo su „Stuttgart“, bet pergalę šventė rezultatu 2-3.

Abi komandos nėra garantuotos, ar galės žaisti pačiomis stipriausiomis sudėtimis, tačiau traumų patyrusių žaidėjų komandos nebeturi, nors išlieka klaustukai dėl Arturo Vidalio bei Eriko Durmo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų