REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Policijos departamentas (PD) siūlo Vilniaus tarptautiniame oro uoste numatyti geresnes galimybes išlaipinti ir įlaipinti keleivius, taip pat oro uosto prieigose pailginti nemokamą automobilių stovėjimą iki pusvalandžio.

REKLAMA
REKLAMA

 

Šiuos ir kitus siūlymus departamento atstovai parengė atsižvelgę į vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio pavedimą Vilniaus oro uoste gerinti policijos darbo organizavimą ir eismo sąlygas.

REKLAMA

Kaip nurodo PD, prie oro uosto esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje šiuo metu nėra jokios vairuotojams matomos informacijos apie nemokamą automobilių stovėjimą, todėl siūloma numatyti 30 min. nemokamo stovėjimo laiką bei įrengti apie tai įspėjančią informacinę švieslentę.

Įmonės „Lietuvos oro uostai“ komunikacijos Marius Bružas BNS patvirtino, kad PD siūlymus Vilniaus oro uostas gavo antradienio rytą ir juos artimiausiu metu įvertins. Stovėjimo aikšteles aptarnauja bendrovė „Unipark“.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu turime vieną aikštelę, kurioje stovėjimas vieną kartą per parą yra nemokamas penkiolikai minučių - ji yra arčiausiai atvykimo terminalo. Visos kitos aikštelės yra mokamos“, - sakė M.Bružas.

Policija tai pat atkreipia dėmesį, kad prieš oro uostą įrengta taksi stovėjimo aikštelė šiuo metu užima dvi eismo juostas iš trijų, nors taksi automobiliai stovi tik vienoje juostoje. Todėl čia siūloma palikti tik vieną juostą taksi, o kitas dvi numatyti automobilių eismui, taip pat sudarant galimybę trumpam sustoti įlaipinti keleivius ir krauti bagažą, netrukdant kitoms transporto priemonėms ir maršrutiniam transportui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie išvykimo salės PD siūlo praplatinti važiuojamąją kelio dalį, įrengti čia papildomas vietas trumpalaikiam keleivių išlaipinimui, pastatyti švieslentę vairuotojams su būtina informacija ir atitinkamais priminimais. Švieslentėje esą būtų kintamos informacijos kelio ženklai, pavyzdžiui, susidarius būtų galima pakeisti esantį ženklą „Stovėti draudžiama“ į „Sustoti draudžiama“. Taip pat eismo dalyviai esą galėtų būti informuojami apie draudimą sustoti ir įsijungtų kelio ženklas ,,Pėstieji". Taip pat prie išvykimo salės siūloma įrengti greičio mažinimo kalnelius, nuolatinius ženklus „Pėstieji“ ir „Pėsčiųjų perėja“.

REKLAMA

Policija pageidautų įrengti ir didelės raiškos vaizdo stebėjimo kamerų sistemą, kuri leistų stebėti eismą oro uosto atvykimo ir išvykimo zonose, atkarpose iki Rodūnios kelio ir F.Vaitkaus gatvės sankryžos, fiksuoti eismo pažeidimus, nustatyti netgi vairuotojų veidus.

Pareigūnai mano, kad nurodytos siūlomos priemonės galėtų pagerinti eismo situaciją oro uoste ir jo prieigose, o vairuotojai būtų geriau informuoti kaip elgtis. Policijos vadovybės sprendimu, Vilniaus Vyriausiojo policijos komisariato darbuotojus nuo metų pradžios oro uoste ir jo prieigose pakeitė Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai - jie čia dirbs dar mėnesį.

Siūlymai parengti atsižvelgiant į taksi automobilių vairuotojų bei kitų eismo dalyvių pastabas.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų