REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sergamumas gripu nemažėja

Žinių radijas

Pastarąją savaitę 11-oje Lietuvos savivaldybių sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis viršijo 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų, o gripas sudaro apie 30 proc. susirgimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro Imunoprofilaktikos skyriaus vedėja Daiva Razmuvienė sakė, kad tik praėjusią savaitę sergančiųjų skaičius buvo nežymiai sumažėjęs, todėl negalima būtų teigti, kad sergamumo pikas jau būtų praėjęs:

REKLAMA

„Didžiausias sergamumo rodiklis registruotas Vilniaus apskrityje, mažiausias – Šiauliuose. Iš 60-ties Lietuvos apskričių epidemija paskelbta keturiose. Kas savaitę hospitalizuojama apie 100 ligonių, daugiausia vyresnio amžiaus. Kaip ir kasmet, gripas pavojingas savo komplikacijomis. Yra nemažai pranešimų, kad gripo virusas sukėlė plaučių uždegimus, ūmius bronchitus. Šiais metais cirkuliuoja A tipo gripo virusas, kuris geba sukelti įvairias komplikacijas, net jeigu ir nesergama lėtinėmis ligomis. Gripo simptomai – aukšta temperatūra (per 39 laipsniai), kuri „nusimuša“ tik trumpam, labai skauda galvą, raumenis, apima mieguistumas, akis vargina šviesa. Tie simptomai labai ūmūs ir aštrūs. Pasveikti 3 ar 5 dienų nepakanka. Ir tikrai nepatarčiau patiems gydytis antibiotikais, įvairiomis arbatomis, papildais ar žolelėmis“, – kalbėjo D. Razmuvienė.

Laida „Ryto espresso“ transliuojama darbo dienomis nuo nuo 6.05 val. iki 9.00 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų