REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvai pagal mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros bei inovacijų rezultatus smukus žemiau nei Rumunija, desperatiškai ieškoma, kaip keisti padėtį - siūloma netgi steigti Mokslo, technologijų ir inovacijų ministeriją, rašo „Verslo žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva pagal inovacijų efektyvumo indeksą yra 105 vietoje iš 125 pasaulio valstybių, o inovacijų poveikis mūsų šalies ekonomikai toks menkas, kad jis net neįtrauktas į 2013 metų Europos Sąjungos (ES) inovacijų būklės grafiką - didžioji mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros išlaidų dalis atitenka fundamentiniams moksliniams tyrimams, eksperimentinei plėtrai arba naujiems produktams kurti nukreipiamos lėšos - vienos mažiausių ES.

REKLAMA

Pagal inovatyvumą Estija jau pasiekė ES vidurkį ir artėja prie lyderių. Net Latvija, kuri prieš kelerius metus šioje srityje atsiliko nuo Lietuvos, jau pralenkė Lietuvą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų