REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 27 dieną, penktadienį, 13 val. Vytauto Didžiojo universiteto Kauno botanikos sode bus atidarytas edukacinis projektas „Magic Jungle“, kuris sodo oranžeriją pavers tikromis džiunglėmis. Čia bus galima pamatyti ne tik 600m2 plote vešinčius augalus, bet ir šiltajam klimatui būdingus gyvūnus.

REKLAMA
REKLAMA

Oranžerijoje apsigyvens pitonai, ryškiaspalvės medvarlės, chameleonai, gyvalazdės, plėšrieji vėžliai ir dar daug retų ir egzotiškų gyvūnų, pranešė VDU Botanikos sodo atstovai.

REKLAMA

VDU Kauno botanikos sode nuo vasario 27 dienos lankytojus pasitiks ne tik daugiau nei 1600 veislių ir rūšių augalai, bet ir drėgnojo klimato gyvūnija. Projekto organizatoriaus Vilmanto Sirotkos teigimu, sodo oranžerija yra tikras perlas šalies viduryje – ji leidžia Lietuvoje, kur gana vėsu ir lietinga, pasijusti lyg tikrose atogrąžose. „Norėdami atkreipti dėmesį į klimato kaitą, į žmonių atotrūkį nuo gamtos, nusprendėme VDU Kauno botanikos sode sukurti tikras džiungles, kur tarpusavyje sugyvena augalai, gyvūnai ir žmonės“, – paaiškino V. Sirotka.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto „Magic Jungle“ metu taip pat bus galima aplankyti fotografo Gintauto Steiblio darbų parodą. Žvilgsnį prikaustančiose fotografijose įamžinti džiunglių gyvūnai – nuo pitonų iki vorų paukštėdų.

VDU Kauno botanikos sodo paslaugų ir inovacijų skyriaus vadovė Kristina Mulevičienė pažymi, kad užmegztų ryšių dėka sodo veikla darosi vis aktyvesnė. „Mums labai malonu, kad tokie entuziastai kaip V. Sirotka bendradarbiauja su botanikos sodu. Jų dėka galime lankytojams pasiūlyti vis įvairesnių pramogų“, – džiaugėsi botanikos sodo atstovė.

VDU Kauno botanikos sodas per metus sulaukia daugiau kaip 60 tūkst. lankytojų. Čia visus metus vyksta renginiai, ekskursijos ir mokymai, o lankytojus džiugina ne tik oranžerija, bet ir įspūdingi gėlynai bei parkas, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų