REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjo laikas paskutiniesiems UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio susitikimams, po kurių laukia dviejų savaičių atokvėpis.

REKLAMA
REKLAMA

Antrąją atkrintamųjų varžybų savaitę užbaigs stipriausių nacionalinių lygų komandų akistatos.

REKLAMA

Londono „Arsenal“„Monaco“

Ilgametis Anglijos sostinės klubo treneris Arsene‘as Wengeras stoja prieš klubą, kuriame prasidėjo jo kelias link pripažinimo. Tai – nuo 1987-ųjų iki 1994-ųjų metų treniruotas Prancūzijos vicečempionas „Monaco“. Pats strategas prieš susitikimą kalbėjo, jog aštuntfinalyje abiejų ekipų galimybės yra vienodos.

Apylygius šansus žengti į kitą turnyro etapą iliustruoja ir skaičiai: „Arsenal“ D grupėje surinko 13 taškų, o Monako komanda per šešerias rungtynes iškovojo 11. Tiesa, „kanonieriai“, nors ir gali džiaugtis patyrę pralaimėjimą bei sužaidę lygiosiomis vos po kartą, būtent jie pirmajame etape liko antri ir pagal Čempionų lygos modelį yra klasifikuojami kaip silpnesnė ekipa.

REKLAMA
REKLAMA

Kita vertus, jau ne sykį teko įsitikinti, kad grupėje užimta vieta žaidimo ketvirtfinalyje toli gražu negarantuoja. Atsižvelgiant dar ir į surinktą taškų skaičių, favoritu dažniau įvardijamas „Arsenal“. Pirmajame susitikime, žinoma, Anglijos klubo pranašumas bus namų sienos, tačiau „Monaco“ trenerį Leonardo Jardimą taip pat turėtų gąsdinti ir „kanonierių“ pajėgos puolime.

Šiuo metu rungtyniauti gali Londono ekipai neįprastai gausus būrys atakuojančių žaidėjų. Visas traumas išsigydę yra Mesutas Ozilas, Theo Walcottas, Santi Cazorla, Alexis Sanchezas, Danny Welbeckas bei Olivier Giroud. Per paskutiniuosius 9 mačus „Arsenal“ pralaimėjo tik kartą ir vidutiniškai mušė beveik po 2,5 įvarčio per susitikimą. Faktas, jog komanda pakilo jau iki trečiosios vietos „Premier“ lygoje, visiškai nestebina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Monaco“ klubas, savo ruožtu, gali pasigirti dar puikesne serija – nuo gruodžio mėnesio komanda per 16 mačų patyrė tik du pralaimėjimus, o vienas iš jų buvo lygos taurėje po 11 metrų baudinių serijos. Puikus žaidimas pakilti į ketvirtąją nacionalinio čempionato poziciją bei priartėti prie lyderių leido ir šiai komandai. Verta paminėti, kad jos stiprybė – visiškai priešinga. Monako futbolininkai per minėtasias 16 rungtynių praleido vos 3(!) įvarčius.

Taigi, panašu, jog šį vakarą „Arsenal“ puolimas sutiks savęs vertą gynybą arba, atvirkščiai, „Monaco“ gynyba bandys atsilaikyti prieš savęs vertus atakuojančius futbolininkus. Akistatoje prieš sezoną Leonardo Jardimo auklėtiniams „Emirates“ taurę iš „kanonierių“ atimti pavyko, bet Čempionų lygoje laukia sunkesnė kova.

REKLAMA

Leverkuzeno „Bayer“ – Madrido „Atletico“

Paskutiniajame stipriausio Europos turnyro aštuntfinalyje praėjusio sezono finalininkas „Atletico“ susikaus su vos šeštąją vietą „Bundesliga“ pirmenybėse užimančiu Leverkuzeno „Bayer“. Nors beveik visi sirgaliai neabejoja, kad Ispanijos čempionai vokiečių barjerą turėtų įveikti be didesnių problemų, šių nurašyti tikrai negalima.

Šiame turnyre silpnų komandų nėra – tai puikiai įrodė ir toje pačioje Vokietijos lygoje vargstanti Dortmundo „Borussia“ vienuolikė, grupėje už savo nugaros palikusi „Arsenal“. Tuo tarpu, „Bayer“, nors praleido į priekį „Monaco“, surinko 10 taškų bei eliminavo šiuo metu Rusijoje pirmaujantį Sankt-Peterburgo „Zenit“ bei Lisabonos „Benfica“.

REKLAMA

Vis dėlto, Leverkuzeno ekipai bus itin sunku, nes „Atletico“ šį sezoną demonstruoja stabilų žaidimą. Tiesa, „matracams“ kovoti prieš Ispanijos grandus „Barcelona“ ir Madrido „Real“ sekasi sunkokai, bet Diego Simeone kariauna „La liga“ čempionate prieš autsaiderius taškų nebarsto bei lipa kur kas turtingesniems oponentams ant kulnų. Šioje vietoje galima dar pridėti tą faktą, kad pirmajame Čempionų lygos etape „Atletico“ tvirtai aplenkė stipriausią Italijos klubą Turino „Juventus“.

Patys vokiečiai dukart įveikė „Zenit“ bei iškovojo keturis taškus prieš „Benfica“, tačiau visiškai nerado kelio iki „Monaco“ vartų, o savo šalies lygoje dažnai praranda taškus kovodami su turnyrinės lentelės vidutiniokais. Po lapkričio pabaigoje pasiektos pergalės rezultatu 5-1 prieš „Koln“, „Bayer“ futbolininkai vidutiniškai per mačą pasižymi mažiau nei po kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tenka pripažinti, jog skaičiai svarstykles kreipia į „Atletico“ pusę, tačiau nereikia pamiršti, kad atkrintamosiose varžybose gali nutikti bet kas. Šiuo atveju vertėtų prisiminti Gelzenkircheno „Schalke“ atvejį, kuris 2010-2011-ųjų sezone nepaisant to, kad „Bundesliga“ pirmenybėse tenkinosi tik 14-ąja vieta, Čempionų lygoje nužygiavo iki pat pusfinalio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų