REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors „Adobe Flash“ vis dar plačiai naudojama animacijos, žaidimų ir grafikos atvaizdavimui, šios technologijos geriausios dienos jau praeityje.

REKLAMA
REKLAMA

„Flash“ nepalaiko „iOS“ ir dauguma „Android“ įrenginių, „Youtube“ perėjo prie HTML5, „Microsoft“ ją laiko beviltiškai pasenusia, tačiau dauguma tinklalapių vis dar neatsisako „Flash“.

REKLAMA

Kompanija „Mozilla“ ketina savo naršyklę „Firefox“ padaryti suderinamą su „Flash“ technologija, tačiau tam nenaudos daugybe saugumo sistemos skylių ir nestabiliu darbu pasižyminčio „Flash Player“ įskiepio. Vietoj to bus pasitelktas atviro kodo SWF grotuvas, rašoma „Mozilla“ tinklaraštyje.

Naujasis projektas „Shumway“ jau prieinamas kūrėjams skirtos naršyklės „Firefox Nightly“ naudotojams. Kol kas nauja funkcija veikia sistemose su „Windows ir OS X“ ir tik atvaizduojant produktus el. parduotuvėje „Amazon“. Tiesa, vėliau žadama išplėsti palaikomų puslapių skaičių.

REKLAMA
REKLAMA

Kūrėjai nuolat bando atsisakyti įvairių įskiepių bei papildomų komponentų, o vietoj jų naudoti atvirus, visuotinai pripažintus WWW standartus, kurie būtų integruoti tiesiai į naršykles. Būtent šių standartų pagrindu ir plėtojamas projektas „Shumway“.

„Flash“ komandas, pavyzdžiui, apdoroja nuosavas „JavaScript“ modulis. Savo ruožtu „Shumway“ gaus daugiau funkcionalių galimybių, įskaitant reklamos atvaizdavimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų