REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

400. Tiek „Danske Bank Vilniaus maratono“ finišą kertančių bėgikų veidų užfiksavo režisieriaus Andriaus Lekavičiaus kino kamera. Tiek istorijų papasakojo bėgikų veidai po 42 valios ir pastangų kilometrų. Rinktinės bėgikų emocijos sugulė į eksperimentinį trumpametražį filmą „After 42”.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų rugsėjo 14-ąją vykusioje didžiausioje Lietuvos bėgimo šventėje dalyvavo daugiau nei 11 tūkst. bėgikų. Į dokumentinį filmą pateko tik ilgiausią – 42 kilometrų 195 metrų – distanciją įveikę dalyviai. Prie finišo linijos beveik 4 valandas kartu su filmavimo komanda bėgikus filmavęs A. Lekavičius pasakoja, kad pasibaigus bėgikų kančioms, prasidėjo kūrybinės kančios. „Nors filmuotos medžiagos buvo labai daug, bet į galutinį filmo variantą pateko tik vizualiai efektingiausių 15 finišų. Šis atrankos procesas buvo bene sudėtingiausia filmo kūrimo dalis, nes viena už kitą įdomesnių emocijų žėrė kiekvienas, kirtęs finišo liniją,” – pasakoja A. Lekavičius.

REKLAMA

Filmas „After 42” kurtas pasitelkus slowmotion technologiją, fiksuojančia iki 400 kadrų per sekundę. Taip siekta kuo tiksliau įamžinti, kokias istorijas pasakoja bėgikų veidai po 42 kilometrų lenktynių Vilniaus gatvėmis. Filmo trukmė - lygiai 7 minutės arba 420 sekundžių. Taip kūrėjai nutarė atiduoti visą deramą pagarbą 42 maratono kilometrams

Muziką filmui kūrė Tomas Narkevičius, žinomas kaip „Fingalick”, beveik du mėnesius derinęs vaizdą ir muziką į bendrą kompoziciją. „Net ir tokioje netikėtoje vietoje kaip maratono finišo linija įvyksta stebuklas - per kelias sekundes žmonių veidai sugeba papasakoti savo istorijas. Daugiausia pasako žmogaus akys, bet reikia stebėti visumą, pokyčius veide ir laikysenoje,” – apie filmo ypatumus kalba A. Lekavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Filmo „After 42” premjera įvyks Vilniaus tarptautiniame kino festivalyje (VTKF) „Kino pavasaris“ kovo pabaigoje. „Man tai labai asmeniškas filmas. Sakoma, kad ruošdamasis maratonui žmogus pasikeičia. Galiu pridurti, kad filmuodamas maratoną taip pat pasikeiti. Tikiuosi, kad bent dalelę šių pokyčių pajus ir filmo žiūrovai”, – sako A. Lekavičius.

„After 42” jau trečiasis kūrėjo filmas, kurį galės pamatyti Lietuvos žiūrovai. A. Lekavičius yra kino teatruose rodyto filmo „Mes už... Lietuvą!“ režisierius bei vis dar rodomo dokumentinio filmo „Arvydas Sabonis. 11“ prodiuseris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų