REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis garsiau kalbant apie internete slypinčius pavojus ir galimas kibernetines atakas, š.m. vasarį Saugesnio interneto diena kvietė Lietuvos gyventojus atkreipti dėmesį į saugius interneto naudojimo būdus. Visa savaitė Lietuvoje buvo skirta šviečiamajai veiklai, kuri atkreipė interneto vartotojų dėmesį į saugumą internetinėje erdvėje, pranešė asociacijos „Langas į ateitį“ atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Asociacija ,,Langas į ateitį“ bei „Teo“ pakvietė ir Lietuvos bibliotekas prisidėti prie saugesnio interneto savaitės renginių. Prie iniciatyvos jungėsi daugiau kaip pusė Lietuvos viešųjų bibliotekų, kurios rengė įvairiausias veiklas siekdamos suteikti kuo platesniam Lietuvos gyventojų ratui galimybę sužinoti apie internete slypinčius pavojus.

REKLAMA

„Matome, kad kibernetinis saugumas šiandien yra aktualus visiems. Atkreipiame dėmesį ne tik į žalingą turinį, bet ir į asmens duomenų, finansų saugumą, kuriuo turėtume pasirūpinti mes visi. Siekiame paskatinti visuomenę saugiau ir atsakingiau naudotis informacinėmis technologijomis, atpažinti pavojus ir mokėti elgtis netikėtose pavojingose situacijose. Tam skiriame ypatingą dėmesį ir savo virtualioje mokymosi aplinkoje www.epilietis.eu, skirtoje gyventojams“, – kalbėjo asociacijos „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, Lietuvos bibliotekose tiek suaugusieji, tiek vaikai ir jaunuoliai daugiau sužinojo apie interneto saugumą iš šviečiamųjų filmų, galėjo atlikti žinių patikrinimo testus, dalyvauti konkursuose bei paskaitose apie saugų elgesį internete.

Saugesnio interneto savaitei skirtus renginius jau ne pirmus metus aktyviai organizavo Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešoji biblioteka bei jos filialai.

„Ir šįmet bendruomenės nariai turėjo galimybę dalyvauti net 24 renginiuose: diskusijose, viktorinose, pokalbiuose, mokymuose, trumpametražių filmų peržiūrose. Įvairiais ir įtaigiais būdais kviesdami prisijungti prie bibliotekos saugesnio interneto „fanų“, šilutiškiai bibliotekininkai tampa itin pripažintais, išradingais ir patikimais konsultantais. Kodėl? Aktyviausiai gyvenantiems, savo verslą kuriantiems ar laiko ritmą taupantiems bendruomenės nariams biblioteka nuolat ir nemokamai teikia naujausią, operatyviausią informaciją bei žinias saugios e. bankininkystės, deklaravimo, „Sodros“ paslaugų klausimais. Biblioteka yra puikus socialinis indikatorius, mokomąja veikla nuo mažumės diegiantis interneto kultūros ir saugaus interneto įgūdžius“, – teigė Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos direktorė Dalia Užpelkienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Saugesniam internetui skirtuose renginiuose dalyvavo beveik 10 000 šalies gyventojų. Įvairūs renginiai vyko daugiau nei 300 Lietuvos bibliotekų. Lietuvoje Saugesnio interneto diena paminėta jau dvyliktą kartą. Ji rengiama vykdant Europos Komisijos projektą „Saugesnis internetas“, kurį Lietuvoje įgyvendina Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo informacinių technologijų centras, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, asociacija „Langas į ateitį“ ir VšĮ „Vaikų linija“, bendradarbiaudamos su „Teo“ bei kitais viešojo ir privataus sektoriaus partneriais, sakoma asociacijos pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų