REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Dėl galimų įstatymų pažeidimų per savivaldos rinkimus jau pradėta apie 20 ikiteisminių tyrimų, skelbia Policijos departamentas.

 Dėl galimų įstatymų pažeidimų per savivaldos rinkimus jau pradėta apie 20 ikiteisminių tyrimų, skelbia Policijos departamentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš jų 14 pradėti pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl rinkėjų papirkinėjimo ar kitokio trukdymo pasinaudoti rinkimų teise, likę - pagal kitus kodekso straipsnius.

REKLAMA

Daugiausia - penkis - ikiteisminius tyrimus dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise atlieka Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, dar po tris - Vilniaus ir Alytaus apskričių pareigūnai.

Šiemet policija iš viso gavo 134 pranešimus apie galimus pažeidimus, susijusius su rinkimais. Daugiausia jų gavo Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas - 38.

18 pranešimų gavo Alytaus apskrities policija, po 17 - Šiaulių ir Tauragės apskričių pareigūnai. 16 pranešimų gavo Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje vyksta išankstinis balsavimas savivaldybių tarybų ir merų, taip pat vieno parlamentaro sostinės Žirmūnų apygardoje rinkimų.

Penktadienį prasideda balsavimas namuose. Balsuoti namuose teisę turi neįgalieji, taip pat dėl ligos laikinai nedarbingi, arba sulaukę 70 metų ir dėl sveikatos būklės patys jau negalintys rinkimų dieną atvykti į rinkimų apylinkę.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose balsuoti gali 2,54 mln. rinkėjų, sostinės Žirmūnų apygardoje, kur renkamas parlamentaras vietoj į Europos Komisiją dirbti išvykusio socialdemokrato Vytenio Povilo Andriukaičio, - 42 tūkst. rinkėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybių tarybų rinkimuose varžysis per 15 tūkst. kandidatų, dėl merų postų - daugiau kaip 400 kandidatų.

Per rinkimus sekmadienį bus išrinkti 1524 tarybos nariai, įskaitant 60 būsimų merų. Tose savivaldybėse, kur meras nebus išrinktas per pirmąjį turą, t. y. nesurinks daugiau kaip pusės rinkėjų balsų, po dviejų savaičių kovo 15-ąją vyks antrasis merų rinkimų turas.

Dėl Seimo nario mandato Žirmūnuose varžosi 12 kandidatų. Prireikus, antrasis turas čia irgi bus rengiamas kovo 15 dieną.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų