REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV Nacionalinė saugumo agentūra (NSA) kartu su britų kolegomis iš GCHQ sugebėjo gauti prieigą prie šifravimo raktų, kuriuos naudoja didžiausias pasaulyje SIM kortelių gamintojas „Gemalto“. Apie tai praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Per visus 2014 m. kompanija „Gemalto“ pagamino daugiau nei 2 mlrd. SIM kortelių. Ji yra didžiausia SIM kortelių tiekėja keturiems pagrindiniams JAV mobiliojo ryšio operatoriams, taip pat savo produkciją tiekia 450 operatorių visame pasaulyje.

REKLAMA

„Gemalto“ sukurtos SIM kortelės naudojamos 85 pasaulio šalyse, jos gaminamos 40 gamyklų visame pasaulyje.

Specialiųjų tarnybų agentai apie „Gemalto“ paslaptis sužinojo, įsilaužę į tam tikrų darbuotojų el. pašto dėžutes ir „Facebook“ paskyras. Britų GCHQ taip pat įsibrovė į „Gemalto“ vidinį tinklą. Tarp kitų aukų – nemažai telekomunikacijų kompanijų darbuotojų.

Kompanijos „Gemalto“ atstovai tikina, kad nesugebėjo rasti jokių įsilaužimo į jos vidinį tinklą požymių. Jos pagamintas SIM korteles vadina saugiomis, nepaisant E. Snowdeno paviešintų dokumentų.

REKLAMA
REKLAMA

„Gemalto“ teigia, kad jos atliktas tyrimas rodo, jog saugios yra ne tik SIM kortelės, bet ir jos pagamintos bankų kortelės, elektroniniai pasai ir kiti produktai.

Su SIM šifravimo raktais galima pasiklausyti telefoninių pokalbių, iššifruoti duomenų srautą, nepriklausomai nuo vartotojo buvimo vietos. E. Snowdeno dokumentai paviešinti dar 2010 m., todėl panaši praktika prasidėjo toli gražu ne šiandien.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų